20:20 02.02.2018

Після завершення справи про держзраду Януковича розпочнеться процес за підозрою екс-президента у скоєнні злочинів, що призвели до вбивств активістів

2 хв читати
Після завершення справи про держзраду Януковича розпочнеться процес за підозрою екс-президента у скоєнні злочинів, що призвели до вбивств активістів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прогнозує, що після завершення судового процесу стосовно екс-президента України Віктора Януковича за обвинуваченням у державній зраді розпочнеться процес за обвинуваченням В.Януковича та деяких колишніх представників влади у злочинах проти активістів Майдану.

"Щойно завершиться справа Януковича щодо державної зради, негайно розпочнеться новий процес за обвинуваченням Януковича, Захарченка (екс-глава МВС Віталій Захарченко - ІФ), Якименка (екс-глава СБУ Олександр Якименко - ІФ), які, на наше переконання, віддали злочинний наказ на розстріл мирних людей ... у нас є докази, факти, показання свідків ... Тільки-но перший процес дасть свій результат, ми розпочнемо другий", - розповів генпрокурор в інтерв'ю телеканалу "Україна" у п'ятницю ввечері.

Відповідаючи на запитання, чому не можна паралельно проводити ці судові розгляди, він відповів: "Тому що тоді доведеться розпочати все з початку".

За словами Ю.Луценка, стосовно В.Януковича є "багато підозр і багато судів".

Він пояснив, що заочне засудження дає можливість конфіскувати всі активи обвинуваченого.

Говорячи про хід розслідування справи про розстріли активістів на Майдані в лютому 2014 року, генпрокурор навів дані: "Ми завершили розслідування десь стосовно 70% виконавців злочинних наказів, які застосовували насильство аж до вбивства мирних демонстрантів. 280 осіб наразі в судах за обвинуваченням у протидії, незаконному затриманні й навіть убивстві мирних демонстрантів".

Водночас Ю.Луценко не спрогнозував, коли справу про розстріли на Майдані буде передано до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА