20:36 02.02.2018

Корнійчук прибув до Генпрокуратури для надання свідчень у справі про заволодіння коштами "Чорноморнафтогазу"

2 хв читати

Колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Євген Корнійчук, оголошений у розшук, прибув до Генеральної прокуратури для надання свідчень у справі про заволодіння коштами ДАТ "Чорноморнафтогаз", повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Євген Корнійчук прибув до ГПУ для надання свідчень у провадженні щодо заволодіння грошовими коштами ДАТ "Чорноморнафтогаз" при здійсненні закупівлі самопідіймальних бурових установок", - написала вона на сторінці у Facebook у п'ятницю ввечері.

Раніше у п'ятницю на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що колишньому заступнику голови правління НАК "Нафтогаз України" Є.Корнійчуку повідомлено про підозру, його оголошено в розшук у рамках розслідування справи про так звані вишки Бойка. Він зазначив, що Є.Корнійчук перебуває на території України, але переховується від слідства, а також запропонував йому добровільно прийти до Генпрокуратури.

Генпрокурор також проінформував, що Україна заморожує $144 млн на іноземних рахунках у рамках розслідування справи про зловживання при закупівлі двох морських бурових установок ДАТ "Чорноморнафтогаз" у 2011-2012 роках.

За свідченнями, отриманими ГПУ, частина вкрадених під час операції з буровими установками коштів була розподілена так: $95 млн перераховано на рахунки, підконтрольні Віктору Януковичу та Сергію Арбузову (на той час голова НБУ - ІФ), $25 млн - на рахунки, що належать Світлані Бакуліній (дочці Є.Бакуліна, який на той час керував "Нафтогазом"), $15 млн перераховані на рахунки власника латвійської компанії Rigas Kugu Buvetava Василя Мельника. Крім того, за даними Ю.Луценка, Євген Корнійчук (на той час заступник голови "Нафтогазу") отримав готівкою $2 млн, Валерій Ясюк (який очолював "Чорноморнафтогаз") - $3 млн, Наталія Ігнатченко (голова наглядової ради Вернум Банку) - $4 млн, начальник управління комерції "Чорноморнафтогазу" - $0,1 млн.

Як повідомлялося, у 2011-2012 роках "Чорноморнафтогаз" придбав дві СПБУ п'ятого покоління ("Петро Годованець" і "Незалежність", вироблені в Сінгапурі компанією Keppel FELS). Під час окупації Криму Росія захопила ці СПБУ.

Є.Корнійчук обіймав посаду заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" з березня 2010 року і був звільнений 26 червня 2013 року за власним бажанням. У 2004-2005 роках обіймав посаду заступника генерального директора з фінансів в "Укргазвидобуванні".

Справа про вишки Бойка - справа про закупівлю за завищеною ціною вишок для видобутку нафти й газу на Чорноморському шельфі, до якої нібито причетний співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА