16:51 03.02.2018

Конференція з планування "Репід Трайдент-2018" відбулася на Львівщині

2 хв читати
Конференція з планування "Репід Трайдент-2018" відбулася на Львівщині

У Львівській області відбулася перша конференція з планування масштабних спільних навчань сухопутних підрозділів Збройних сил України та військових підрозділів іноземних держав "Репід Трайдент-2018", повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Представники командування Сухопутних військ ЗС України та військово-тренувальної місії ЗС США, а також військовослужбовці армій більше ніж 10 країн-учасниць НАТО і партнерів Північноатлантичного Альянсу 2 лютого підбили підсумки своєї роботи за тиждень. Згідно з концепцією серії навчань "Репід Трайдент", у 2018 році українські військовослужбовці будуть продовжувати тренування разом з іноземними партнерами щодо дій у складі коаліційних сил під час операцій миротворчого та стабілізаційного характеру", - інформують в Міноборони.

За сценарієм українським військовим під час військових маневрів "Репід Трайдент-2018" доведеться протидіяти гібридним загрозам, а також поділитися з іноземними колегами бойовим досвідом, набутим під час участі в антитерористичній операції.

Заздалегідь сплановано, що у навчаннях братимуть участь понад 2000 українських військовослужбовців, а також солдати і офіцери з 10 держав-членів НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру". Також будуть залучені військовослужбовці багатонаціональної бригади ЛитПолУкрбриг.

Проведення навчань заплановано на другу половину 2018 року, зазначили в Міноборони.

До офіційного початку навчань організатори "Репід Трайдент-2018" зберуться ще двічі для остаточного затвердження плану проведення міжнародних військових навчань і доопрацювання спільних документів щодо їх проведення.

Як повідомлялося, наприкінці січня президент України Петро Порошенко своїм указом затвердив "План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях за межами України на 2018 рік та про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях".

В Україні цього року планується провести низку багатонаціональних навчань з підготовки підрозділів Збройних сил: українсько-американські навчання "Репід Трайдент-2018", українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2018", багатонаціональне навчання "Світла Лавина - 2018", багатонаціональні навчання "Чисте небо - 2018" і українсько-румунське навчання "Риверіан - 2018".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА