08:06 06.02.2018

Клімкін обговорив з главою МЗС Франції перспективи двостороннього співробітництва

2 хв читати
Клімкін обговорив з главою МЗС Франції перспективи двостороннього співробітництва

У понеділок міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив перспективи зміцнення двосторонніх відносин і боротьби з російською агресією зі своїм французьким колегою Жаном-Івом Ле Дріаном в Парижі, повідомляють у Міністерстві закордонних справ Франції.

"Жан-Ів Ле Дріан прийняв сьогодні в Парижі свого українського колегу Павла Клімкіна. Ця нарада надала можливість вивчити перспективи зміцнення наших двосторонніх відносин, підвести підсумки процесу реформ в Україні та підтвердити наші зусилля з реалізації Мінських угод, які є єдиним способом знайти політичне рішення конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Ж.Ле Дріан привітав імплементацію реформ в Україні, які були проведені, щоб наблизитися до європейських стандартів управління, незважаючи на складну ситуацію на сході країни.

"Недавня лібералізація візового режиму і вступ в силу Угоди про поглиблену та всеосяжну вільну торгівлю є відчутними ознаками нашого зближення і солідарності з українцями. Значний прогрес був досягнутий у відношенні очищення банківської системи, а також щодо реформи енергетичного сектора і розробки законодавчого та інституційного механізму з боротьби з корупцією", - заявили в МЗС Франції.

Спільно зі своїми партнерами з Європи і країн "великої сімки" Франція підтримує зусилля України і надасть повну підтримку їх реалізації. Всі зусилля повинні зосередитися на боротьбі з корупцією, особливо шляхом створення оперативного і незалежного антикорупційного суду.

Міністри позитивно оцінили покращення торгового співробітництва між двома державами. Також вони домовилися про подальше залучення великого французького бізнесу в Україні.

У той же час Франція хотіла б досягти прогресу в обміні між громадянським суспільством і молоддю. Таким чином, рішення України зробити наступний навчальний рік "Роком французької мови в Україні" сприятиме зміцненню зв'язків між країнами.

Також Ж.Ле Дріан і П.Клімкін обговорили ситуацію в східній частині країни.

"Франція приєднується до суверенітету України в межах своїх міжнародно-визнаних кордонів і не визнає незаконну анексію Криму", - йдеться в повідомленні МЗС.

Франція разом з Німеччиною виступає в якості посередника, закликає Росію до здійснення Мінських угод, особливо в області безпеки, і очікує, що Україна продовжить здійснення заходів з цього питання.

"Нашою метою залишається всеосяжне політичне врегулювання кризи, поліпшення ситуації в галузі безпеки, яка вимагає повного дотримання режиму припинення вогню, і відновлення соціально-економічних зв'язків між обома сторонами лінії зіткнення", - додали в міністерстві.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА