08:24 06.02.2018

Прокуратура Запоріжжя відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності з боку депутата від "Оппоблока"

2 хв читати
Прокуратура Запоріжжя відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності з боку депутата від "Оппоблока"

Запорізька прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності з боку депутата Запорізької міськради від "Оппоблока", який під час пленарного засідання сесії міськради відібрав у журналіста диктофон і знищив аудіозапис.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області, прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), реагуючи на публікацію журналістів одного із запорізьких інтернет-видань в соцмережі Facebook.

У своєму пості журналіст повідомляв про те, що під час 25-ї сесії запорізької міськради, яка відбулася 31 січня 2018 року, депутат Запорізької міськради відібрав у нього диктофон, витягнув з нього батарейки, тим самим знищивши запис того, що відбувається на пленарному засіданні сесії.

Інформацію про подію на сесії Запорізької міськради внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ведеться досудове розслідування.

Виходячи з інформації, розміщеної у Facebook, йдеться про журналіста місцевого інтернет-видання Олександра Чубукіна, який заявив у своїй публікації про те, що під час пленарного засідання в Запорізькій міськраді його журналістській діяльності перешкоджав депутат - "оппоблоківець" Олександр Ніколаєнко, який, вилучивши у нього диктофон, нібито заявив, що "не по-чоловічому записувати на диктофон розмови депутатів на сесії".

Як повідомлялося, саме на першому пленарному засіданні 25-ї сесії Запорізької міськради депутати 4 фракцій Запорізької міської ради "Батьківщина", "Солідарність", "УКРОП" і "Самопоміч" залишили сесійну залу мерії, заявивши про узурпацію влади в Запоріжжі мерією і промерськими фракціями - "Оппоблока", "Нашого краю" і "Нової політики", які, перебуваючи в більшості, відхиляють усі проекти рішень "демократичних" фракцій, які "життєво важливі для розвитку міста".

У зв'язку з демаршем депутатів, сесія міськради була завершена достроково. Друге пленарне засідання 25-ї сесії Запорізької міськради призначено на 7 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА