15:47 06.02.2018

Майже півтори тисячі осіб засудили та піддали примусовій праці у ВТК так звані суди "ЛНР" з 2014 року

2 хв читати

За період із 2014 року й до сьогодні т. зв. суди "ЛНР" засудили 1437 осіб, які проживають на не підконтрольній уряду України території Луганської області, свідчать дані звіту Східної правозахисної групи.

"За період із 2014 року до сьогодні суди т. зв. ЛНР засудили 1437 осіб, які проживають в ОРЛО, 90% з них є громадянами України, яких засуджують за законами так званого ЛНР і відправляють їх до ВТК (виправно-трудова колонія - ІФ) "ЛНР", де вони піддаються примусовій праці. Крім того, засуджені не мають права на адвоката, справедливе й об'єктивне правосуддя", - йдеться у звіті правозахисників, поширеному у вівторок у Києві.

У доповіді правозахисники звертають увагу на те, що наразі в місцях позбавлення волі, підконтрольних "ЛНР", тривають грубі порушення прав і основоположних свобод людини. Зокрема, в ув'язнених відсутнє право на надання кваліфікованої юридичної допомоги, а також оскарження обвинувального вироку.

Правозахисники також стверджують, що підтверджуються дані, які свідчать про незаконно позбавлених волі засуджених (термін ув’язнення яких минув повністю, але на волю вони так і не вийшли), вироки щодо відбуття покарання у вигляді позбавлення волі яким виносили "суди" "ЛНР" або суди України до 2014 року.

"Ув'язнених, які відбувають покарання у ВТК "ЛНР", у примусовому порядку залучають до робіт на промзонах ВТК. Відмова від роботи неможлива й може призвести до побиття і тортур засуджених", - ідеться у звіті.

Правозахисники зазначають, що умови тримання ув'язнених критичні, медична допомога в багатьох випадках не надається, гуманітарна допомога найчастіше не надходить.

Аналітичний звіт підготувала інформаційно-аналітична група "Східна правозахисна група". Звіт базується на дослідженнях, що проводилися в ОРЛО з грудня 2016 року по січень 2018 року шляхом проведення інтерв'ю з родичами ув'язнених, з ув'язненими, які наразі відбувають покарання в місцях позбавлення волі ОРЛО, працівниками установ ГУВП "ЛНР". Загалом було проведено 144 інтерв'ю з ув'язненими, 37 - із родичами, 18 - із працівниками установ виконання покарань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА