19:09 06.02.2018

Подано касацію на відмову в додатковому захисті Саакашвілі, що дозволяє йому легально перебувати в Україні

3 хв читати
Подано касацію на відмову в додатковому захисті Саакашвілі, що дозволяє йому легально перебувати в Україні

Адвокат лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький подав касацію на рішення Київського адміністративного апеляційного суду щодо отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту, такий процесуальний крок дає змогу М.Саакашвілі й надалі легально перебувати в Україні.

"Сьогодні подав в інтересах захисту Міхеіла Саакашвілі касацію на вчорашнє незаконне рішення апеляційного суду щодо отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту. Такий процесуальний крок дозволяє йому й надалі легально перебувати в Україні і є підставою для продовження Міхеілу Саакашвілі довідки про звернення по захист", - написав адвокат на сторінці у Facebook у вівторок.

Р.Чорнолуцький пояснив, що після подання касаційної скарги захист повідомив управлінню Державної міграційної служби України в Київській області в інформаційному листі про факт подання касації. "Відтепер їм заборонено вчиняти будь-які дії з виселення Міхеіла Саакашвілі. Наголошу, що підставою для продовження терміну дії довідки є копія касаційної скарги зі штампом суду про прийняття скарги або копія постанови суду про відкриття провадження у справі належним чином оформленою судовою повісткою. Надані документи долучають до особової справи особи, яка просить додаткового захисту", - роз'яснив юридичні нюанси адвокат.

Він окремо наголосив, що доки триватиме розгляд судових справ і поданої касаційної скарги, "держава не може вдаватися до жодних спроб із видворення Міхеіла Саакашвілі".

"Отже, у правовому полі для влади заблоковані будь-які спроби з видворення або екстрадиції М.Саакашвілі", - підсумував Р.Чорнолуцький.

Він також виклав фотокопію касаційної скарги, направленої до Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду й зареєстрованої 6 лютого. Ця скарга - на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 3 січня і постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 5 лютого.

Як повідомлялося, 3 січня Окружний адмінсуд Києва відмовив М.Саакашвілі у визнанні незаконним рішення Управління ДМС у Київській області, яким йому відмовлено у визнанні особою, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва, який відмовився визнавати незаконним рішення Управління ДМС у Київській області про відмову в наданні М.Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Улітку 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той був за межами країни. Політику вдалося повернутися в Україну. "Рух нових сил" організував і провів низку протестних акцій.

М.Саакашвілі наразі перебуває знаходиться в Україні.

Екс-президента Грузії підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 15, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 256, ч. 4 ст. 110 Кримінального кодексу України: замах на злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією; сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА