08:19 07.02.2018

"Авіалінії Антонова" взяли участь у підготовці пуску надпотужної ракети-носія Falcon Heavy

2 хв читати
"Авіалінії Антонова" взяли участь у підготовці пуску надпотужної ракети-носія Falcon Heavy

Авіатранспортний підрозділ ДП "АНТОНОВ" "Авіалінії Антонова" брали участь в підготовці до пуску надпотужної ракети-носія Falcon Heavy з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида (США), повідомили в посольстві України в США.

"Українські" Авіалінії Антонова "взяли безпосередню участь в підготовці запуску, надавши свій літак Ан-124-100 "Руслан" для перевезення складових ракети. Йдеться про частину головного обтічника ракети з габаритами, які здатний вмістити тільки такий потужний вантажний літак як український "Руслан", - сказано в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук в ніч на середу.

В інформації уточнюється, що місяць тому український літак подолав 3613 км протягом 4,5 годин, забезпечивши своєчасну доставку складової ракети Falcon Heavy для її своєчасного запуску з космодрому на мисі Канаверал.

Як повідомлялося, нова надпотужна ракета-носій Falcon Heavy стартувала з мису Канаверал в перший випробувальний політ, транслювала запуск ракети компанія SpaceX.

"У вівторок 6 лютого з мису Канаверал, Флорида, була успішно запущена важка ракета-носій Falcon Heavy. Раніше її запуск відкладався на кілька годин в зв'язку з підвищеною швидкістю вітрів у верхніх шарах атмосфери", - йдеться в повідомленні на сайті "Голос Америки" у вівторок.

В інформації підкреслюється, що незадовго до запуску глава компанії SpaseX Ілон Маск відзначав ризик невдалого запуску. 27 двигунів ракети Falсon Heavy повинні були синхронно пройти етап запалювання. Внаслідок випробування нова ракета стала найпотужнішою ракетою з усіх нині існуючих і найпотужнішою після ракет НАСА Saturn 5, які доставили космонавтів на Місяць 45 років тому.

Falcon Heavy створена на базі Falcon 9, її перший ступінь оснащено рідинними ракетними двигунами Merlin. Ракета обладнана трьома прискорювачами і 27 двигунами, щоб забезпечити тягу більш 2 млн кг. По дев'ять двигунів розташовані в центральному і двох бічних розгінних блоках. Прискорювачі збережені після попередніх стартів Falcon 9. Після відстикування прискорювачі повернулися на мис Канаверал, а центральний має приземлитися на плавучу платформу в Атлантичному океані.

Висота ракети складає 70 м, діаметр - 3,7 м, ширина в розгінному блоці - більше 12 м, маса - 1420 тонн.

У вантажному відсіку Falcon Heavy відправлений особистий автомобіль Ілона Маска - червоний Tesla Roadster. Минулого місяця Маск написав в "Твіттер", що йому дуже подобається ідея відправити автомобіль у нескінченну подорож по космосу, де його через мільйони років зможуть знайти представники інопланетної цивілізації.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА