08:26 07.02.2018

США витратять на військову операцію в Афганістані $ 45 млрд

1 хв читати
США витратять на військову операцію в Афганістані $ 45 млрд

Витрати США на військову операцію в Афганістані в 2018 році складуть $ 45 млрд, заявив на слуханнях у сенаті помічник міністра оборони Сполучених Штатів Рендалл Шрайвер, повідомляє The Hill.

За його словами, приблизно $ 13 млрд підуть на утримання американського контингенту, $ 5 млрд буде виділено для підтримки військовослужбовців Афганістану, ще $ 780 млн передадуть Кабулу в якості економічної допомоги. Сума, що залишилася - це матеріально-технічна підтримка, уточнив Шрайвер.

У свою чергу сенатори обурилися такими великими витратами тільки за один рік і запитали першого заступника державного секретаря США Джона Саллівана, чи не має наміру адміністрація американського президента Дональда Трампа посадити талібів і афганську владу за стіл переговорів, щоб завершити війну, яка триває вже 17 років.

Салліван відповів, що поки вступати в переговори з талібами бажання немає через теракти, які вони здійснюють в столиці Афганістану. При цьому він підкреслив, що американський уряд всіляко підтримує владу Афганістану і висловив надію на те, що все ж удасться сісти за стіл переговорів з тією частиною талібів, "які не підривають чоловіків, жінок і дітей на вулицях Кабула".

На початку лютого міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що США не мають наміру збільшувати військовий контингент в Афганістані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА