15:04 07.02.2018

Міноборони має відшкодувати матеріальний збиток жителю Балаклеї за автомобіль, що згорів від вибухів на арсеналі

3 хв читати
Міноборони має відшкодувати матеріальний збиток жителю Балаклеї за автомобіль, що згорів від вибухів на арсеналі

Київський районний суд Харкова частково задовольнив позов, поданий жителем м.Балаклея Харківської області Андрієм Усатенком до Міністерства оборони, Управління СБУ в області та військової частини про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої унаслідок пожежі і вибухів на 65-му арсеналі .

"Стягнути з Міністерства оборони України ... шляхом списання коштів з відповідного рахунку на користь Усатенка Андрія Івановича матеріальних збитків у сумі 242 тис. 6 грн 80 коп., моральну шкоду в сумі 10 тис. грн. В іншій частині позову відмовити", - йдеться в рішенні, резолютивну частину якого оголосила суддя Наталія Бородіна в середу.

Як пояснив кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна адвокат А.Усатенка Роман Ліхачов, позивач вимагав відшкодувати матеріальний збиток за згорілий від вибухів на арсеналі гараж, автомобіль і пошкоджену квартиру, а також виплатити йому 400 тис. грн за моральну шкоду.

"Ми просили спочатку відшкодувати 318 тис. грн матеріального збитку за згорілий гараж, автомобіль і пошкоджену квартиру. Але квартиру відремонтували за рахунок бюджету. Ми скоригували суму матеріального збитку і просили близько 300 тис. грн. Суд відмовив у компенсації збитку за холодильник і гараж, а щодо машини задовольнив у повному обсязі. Ми також просили компенсувати моральну шкоду - 400 тис. грн ", - сказав Р.Ліхачов.

Він назвав рішення суду прецедентом, але не виключив, що на нього буде подано апеляцію.

"Це перша перемога, прецедент для міста Балаклеї. Тепер жителі міста бачать, що вибухи на арсеналі не залишаться безкарними. Але, швидше за все, на нього буде подано апеляцію. Міністерство оборони дуже невдоволено цим рішенням. Ми, швидше за все, теж подаватимемо апеляцію, оскільки 10 тис грн - занадто мала сума для морального збитку. Остаточне рішення щодо апеляції ми приймемо після того, як отримаємо повний текст рішення", - сказав Р.Ліхачов.

Як повідомлялося, в ніч на 23 березня 2017 року почалися вибухи на території 65 арсеналу (в/ч тисяча шістсот п'ятьдесят два), неподалік від Балаклеї. Тоді внаслідок детонації боєприпасів загинула жінка, троє осіб постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала.

Унаслідок вибухів у Балаклії було зруйновано і пошкоджено 392 об'єкти (житлові будинки, будівлі соціальної, освітньої та промислової сфер). У багатоквартирному житловому фонді було пошкоджено 117 будинків, з яких 4 підлягають знесенню. У приватному секторі найбільш пошкоджено 228 будинків, 2 зруйновано. Пошкоджено 14 об'єктів соціальної сфери.

Кабінет Міністрів України на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації виділив 145 млн грн, з резервного фонду обласного бюджету - ще 10 млн грн. Крім того, для надання матеріальної допомоги постраждалим з обласного бюджету було виділено 30 млн грн, з районного - 5 млн і з міського - 4,5 млн грн.

По матеріальну допомогу для відновлення житла до Балаклійської міськради звернулися 3 тис 109 жителів. Загалом до списку громадян, які постраждали внаслідок вибухів на військовому арсеналі, були внесені 3 тис. 908 жителів міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА