19:03 07.02.2018

Обвинувачений у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові попросив призначити йому безкоштовного адвоката

3 хв читати
Обвинувачений у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові попросив призначити йому безкоштовного адвоката

Фрунзенський районний суд Харкова не зміг у середу продовжити вивчення матеріалів справи, оскільки обвинувачений Володимир Дворніков зажадав призначити йому безкоштовного адвоката, повідомив представник потерпілих Олег Головков.

"Він заявив клопотання, щоб йому надали безкоштовного адвоката і суд, природно, задовольнив це клопотання. У засіданні оголошено перерву до п'ятниці", - сказав О.Головков агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Він розцінив дії обвинуваченого як спробу затягнути судовий процес.

"Я вважаю, що в клопотанні Дворнікова вбачаються узгоджені дії із затягування процесу, оскільки він знав, що у нього закінчився договір (із адвокатом, який його захищав до цього - ІФ) ще 31 січня, коли до аналогічних дій вдався інший обвинувачений Башликов", - сказав О.Головков.

Як повідомлялося, 31 січня 2018 року обвинувачений в теракті біля Палацу спорту Сергій Башликов відмовився від адвоката.

"В інших адвокатів (які захищали обвинувачених Сергія Башликова і Володимира Дворнікова - ІФ) закінчилися повноваження в 2017 р. І щоб не затягувати процес, я уклав договір ще з двома обвинуваченими, з Дворніковим і Башликовим, але лише до кінця цього місяця. Сьогодні я був готовий їх захищати, усіх трьох обвинувачених, але Башликов відмовився від моєї участі. А оскільки у нього немає договору з жодним іншим адвокатом, суд ухвалив пстанову і йому мають призначити безкоштовного адвоката", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат обвинуваченого Віктора Тетюцького Дмитро Тихоненков.

Представник потерпілих Олег Головков агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що така позиція обвинуваченого може призвести до нового затягування судового процесу.

"Позиція Башликова може привести до затягування судового процесу, тому що новому адвокату буде потрібен час на ознайомлення з матеріалами справи, на формування правової позиції та узгодження її з підзахисним", - сказав О.Головков.

Раніше засідання у справі неодноразово переносилося через скарги одного з обвинувачених на погане самопочуття. У зв'язку з цим 18 жовтня 2017 року прокуратура заявила клопотання про проведення судово-медичної експертизи щодо цього обвинуваченого, щоб, зокрема, встановити, чи дозволяє йог стан здоров'я брати участь у судових засіданнях.

28 грудня 2017 року результати цієї судово-медичної експертизи були оприлюднені в суді

"Експертиза встановила, що у нього є якесь захворювання, але спеціалізованого лікування він не потребує і може лікуватися в умовах СІЗО", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області.

24 січня 2018 року вперше за більш, ніж 4 місяці, суд продовжив розгляд матеріалів провадження і вивчив один том доказів.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. Унаслідок теракту загинули двоє людей (зокрема один з координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), дістали поранень 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки України затримали трьох жителів області за підозрою в здійсненні теракту 22 лютого. Усім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт було передано до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені та їхні захисники використовують всі можливості, щоб затягнути судовий процес. Він також наголосив, що "судовий процес завершиться на 90%".

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни у складі колегії суддів, а розпочати його розглядати заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА