07:10 08.02.2018

Загострення ситуації в зоні АТО: бойовики 17 разів обстріляли позиції ЗСУ, один військовий поранений

2 хв читати
Загострення ситуації в зоні АТО: бойовики 17 разів обстріляли позиції ЗСУ, один військовий поранений

За минулу добу незаконні збройні формування 17 разів обстріляли позиції Збройних сил України, внаслідок чого один український військовослужбовець отримав бойову травму, військові лікарі оперативно надали йому необхідну допомогу, повідомили в прес-центрі штабу АТО.

"За минулу добу російсько-окупаційні угруповання збільшили кількість і інтенсивність обстрілів в сторону українських захисників. Окрім важких мінометів, противник на деяких ділянках лінії зіткнення застосував танкове озброєння і артилерію, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. З настанням сутінків вогневі провокації тільки посилилися", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук в четвер вранці.

На Луганському напрямку у вечірній час епіцентром напруженості стала Світлодарська дуга. Тут ворог застосував артилерійські установки калібру 122-мм і неодноразово вів вогонь зі 120-мм мінометів по позиціях українських захисників навколо Луганського. Десять 122-мм артилерійських снарядів та близько двох десятків 120-мм мін розірвалися поруч з опорними пунктами неподалік Троїцького. У районі Кримського НВФ обстрілювали українських захисників з мінометів різних калібрів і гранатометів, а поблизу Новгородського вели вогонь з 82-мм мінометів і легкого піхотного озброєння.

На Донецькому напрямку було відносно спокійно, проте вдень агресор більше години вів вогонь з озброєння танка, гранатометів різних видів і великокаліберних кулеметів поблизу Пєсков. Гранатомети і кулемети бойовики застосували і на Приазов'ї, біля Широкиного.

Окрім того, підрозділи ППО збили БПЛА російського виробництва "Орлан-10", що свідчить про черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі.

"За останні півтора місяці це вже четвертий збитий безпілотник цього типу", - відзначили в прес-центрі штабаАТО.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА