08:27 08.02.2018

Безпрецедентний успіх комунальних театрів: понад 80 прем'єр і 700 тис. глядачів у 2017 році

2 хв читати
Безпрецедентний успіх комунальних театрів: понад 80 прем'єр і 700 тис. глядачів у 2017 році

Значну популярність у жителів та гостей столиці протягом 2017 року набули комунальні театри, повідомила прес-служба Київської міськадміністрації.

"Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати заслухали звіт про виконання Комплексної міської цільової програми "Столична культура" за 2017 рік", - поінформували у відомстві.

Відзначається також, що протягом 2017 відбувся всеукраїнський фестиваль писанок на Софійській площі, на якому публіці представили 585 писанок-мальованок, а також міжнародний фестиваль "Anne de Kiev Fest".

Окрім того, у відомстві повідомили про шість концертних установ, які здійснили понад 400 концертів і 14 флешмобів.

"У нас збільшилася мережа театральних закладів, завдяки створенню нового театру "Київ модерн-балет". Ще два театральних заклади отримали статус академічного. В минулому році муніципальні театри, а у нас поки їх 20 випустили більше 80 прем'єр. Загальна ж кількість вистав - більше 5 тис. А ще ми отримали в минулому безпрецедентну кількість глядачів - понад 700 тис. осіб", - повідомила директор Департаменту культури виконавчого органу Київради (КМДА) Діана Попова.

Також серед проведених в 2017 р кінофестивалів в представленому звіті відзначили "Відкриту ніч", Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", Міжнародний фестиваль фільмів, телевізійних і радіопрограм для дітей та юнацтва "Золоте курча", "Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів "КРОК".

"Дійсно, дуже багато роботи було зроблено за минулий рік. Багатьма цікавими, іноді новаторськими, проектами порадували киян і гостей столиці комунальні музеї, театри, художні навчальні заклади, бібліотеки. Було підтримано та реалізовано нові проекти: конференцію Міжнародної Асоціації "Опера Європи", театральний конгрес "Театр крокує по Європі", фестиваль "MotoOpenFest", перший Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок "PuppetUp", Київ-етно-мюзик-фест "Віртуози фолку". Ми очікуємо, що 2018 для столичної культури буде не менш насиченим і продуктивним. Дуже радує показник освоєння коштів з міської цільової програми, радує перевиконання показників заходів програми нашими театрами і кінотеатрами. А ще 2017 був безпрецедентним, оскільки ми отримали шанс приймати Євробачення. І культурні заходи, які супроводжували пісенний конкурс, теж дали можливість добре реалізувати міську цільову програму", - резюмувала голова постійної комісії з питань культури Вікторія Муха.

У відомстві підкреслили, що 2017 став важливим в роботі публічних бібліотек столиці. Зокрема, почали реалізацію пілотного проекту "Сучасний бібліотечний простір" (щодо створення бібліохабів), під час якого планується створити всі необхідні умови для людей з особливими потребами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА