13:03 08.02.2018

Луценко: Для екстрадиції Саакашвілі в Грузію потрібно пройти ще низку судових процедур, але ми йдемо цим шляхом

2 хв читати
Луценко: Для екстрадиції Саакашвілі в Грузію потрібно пройти ще низку судових процедур, але ми йдемо цим шляхом

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що Генпрокуратура Грузії не змінила своєї вимоги щодо екстрадиції екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, і Україна виконує свої зобов'язання згідно з узятим на себе відповідним міжнародним зобов'язанням.

"Якщо суд визнає, що він не має права на політичний притулок в Україні, виникне кілька можливостей для нього.... А також екстрадиція на вимогу Генеральної прокуратури Грузії. Нещодавно у мене була зустріч з одним з керівників грузинської прокуратури. Вони вкотре підтвердили бажання отримати Саакашвілі за екстрадицією. Для цього потрібно пройти ще кілька довгих судових процедур. Але ми йдемо цим шляхом, тому що Україна підписала відповідне міжнародне зобов'язання, зокрема перед Грузією. Гаразд, я скажу це. Для мене було б найважчим останнє рішення. Тому що екстрадиція Саакашвілі в Грузії стовідсотково означає його закінчення", - сказав Ю.Луценко в інтерв'ю "ТСН", опублікованому в четвер.

При цьому генпрокурор України зазначив, що іншою можливістю для М.Саакашвілі є добровільне повернення в будь-яку з обраних ним країн, наприклад, в Нідерланди, де проживає його сім'я.

"Наскільки мені відомо, в Нідерландах підтвердили готовність прийняти його за процедурою возз'єднання сімей (Family Union). Ця дорога відкрита", - додав він.

Також Б.Луценко зазначив, що ще одним шляхом є "добровільна або примусова депортація в одну з обраних ним країн, або в країну, з якої він нелегально перетнув український кордон - тобто Польщу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА