13:37 08.02.2018

У зоні АТО за тиждень спостерігачі СММ зафіксували 3,2 тис. випадків порушення режиму припинення вогню

1 хв читати
У зоні АТО за тиждень спостерігачі СММ зафіксували 3,2 тис. випадків порушення режиму припинення вогню

 У зоні проведення АТО кількість порушень режиму припинення вогню за тиждень зросла на третину, повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

"За тиждень насильство на сході України не припинялося, навпаки, наші спостерігачі зафіксували 30% зростання кількості порушень режиму припинення вогню. Переважно - у трикутнику Ясинувата-Авдіївка-Донецький аеропорт. Загалом підтверджено близько 3,2 тис. випадків порушення режиму перемир'я", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

А.Хуг також зазначив, що кількість випадків застосування сторонами важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, зросла утричі.

"Природно, що спостерігачі також фіксували наявність невідведеного важкого озброєння. За тиждень місія бачила 56 одиниць озброєння, розміщеного у порушення домовленостей, 49 з них - на підконтрольних Києву територіях. Наприклад, за допомогою БПЛА ми зафіксували 7 зенітно-ракетних комплексів підконтрольної так званої "ДНР" у Макіївці, і 1 ЗРК у підконтрольному Києву населеному пункті Відродження", - сказав він.

Заступник голови СММ ОБСЄ також поінформував, що за тиждень сталися13 випадків перешкоджання спостерігачам, два з них - на підконтрольних Києву територіях і 11 - на окупованих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА