16:22 08.02.2018

Справа Онищенка слухатиметься за процедурою заочного засудження, але йому слід повернутися в Україну - Холодницький

1 хв читати
Справа Онищенка слухатиметься за процедурою заочного засудження, але йому слід повернутися в Україну - Холодницький

Судовий процес у справі народного депутата України Олександра Онищенка відбуватиметься за процедурою заочного засудження, але нардепу слід повернутися в Україну, зазначає керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Ми справу завершили. Розпочинатимемо заочне засудження, процес заочного слухання цього провадження, а пану Онищенку все-таки рекомендую приїхати в Україну, як він говорив іще у 2016-му, що він не збирається нікуди тікати", - сказав керівник САП Назар Холодницький на прес-конференції в четвер у Києві.

Відповідаючи на запитання про те, чи був О.Онищенко допитаний, коли перебував в Україні, Н.Холодницький сказав: "Я не допитував, а слідчі й детективи та правоохоронці, які розслідували цю справу".

Як повідомлялося, правоохоронні органи підозрюють О.Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок чого державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства стосовно О.Онищенка за ознаками державної зради.

5 липня 2016 року Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко залишив територію держави.

Його оголосили в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА