21:15 08.02.2018

Насіров і його захист мають намір просити суд про якнайшвидший розгляд справи

2 хв читати
Насіров і його захист мають намір просити суд про якнайшвидший розгляд справи

Звільнений голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров заявив, що він і його захисники клопотатимуть про якнайшвидший розгляд справи Р.Насірова "в розумні терміни".

"Сьогодні прокурори продовжили зачитувати абсурдний обвинувальний акт. Ще раз заявляю: я насамперед зацікавлений у тому, щоб суд якомога швидше поставив крапку в цій вигаданій справі. (...) ... Я і мої захисники звертатимемося до суду з клопотанням розглядати справу якнайшвидше в розумні терміни", - написав Р.Насіров на сторінці у Facebook у четвер після засідання Шевченківського районного суду Києва.

Він також дивується у зв’язку з коментарем директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника про те, що сторона захисту затягує розгляд справи.

"По-перше, розслідування розпочалося ще в березні 2015 року й фактично триває. По-друге, саме представники НАБУ неодноразово продовжували термін розслідування, а потім місяцями збирали абсурдні 240 томів справи й писали незрозуміло про що сотні сторінок обвинувального акта. По-третє, оголошення обвинувального акта є вимогою закону. В чинному законодавстві взагалі відсутнє поняття "скорочений варіант обвинувального акта", про який постійно говорять прокурори САП", - відреагував Р.Насіров.

Раніше А.Ситник висловив думку про те, що захист Р.Насірова затягує слухання справи в суді, і справа розглядатиметься роками.

Громадські організації "Центр протидії корупції" та Transparency International Україна закликали Р.Насірова не затягувати розгляд його справи в суді. В організаціях зазначили, що обвинувальний акт складається із 774 сторінок, а засідання відбуваються раз на місяць і тривають близько години.

"Щоб зачитати екс-голові Державної фіскальної служби Роману Насірову весь текст обвинувачення, потрібно ще мінімум 25 засідань, а це понад два роки", - підрахували громадські організації.

Як повідомлялося, 10 листопада 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Р.Насірова, а також керівника департаменту ДФС. Їх обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Сторона обвинувачення вважає, що голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА