07:09 09.02.2018

Справу екс-головного лікаря, що платив зарплату "мертвим душам", направлено до суду

1 хв читати
Справу екс-головного лікаря, що платив зарплату "мертвим душам", направлено до суду

Харківська місцева прокуратура №3 направила до Фрунзенського райсуду міста обвинувальний акт щодо 48-річного колишнього головного лікаря дитячої лікарні, якого підозрюють у виплаті зарплати "мертвим душам".

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, чоловікові інкримінують розтрату бюджетних коштів, підробку офіційних документів і службову недбалість (ч.4 ст.191, ч.1 ст.366, ч.1 ст.367 КК України).

"Встановлено, що колишній головний лікар одного з дитячих комунальних закладів охорони здоров'я, зловживаючи своїм службовим становищем, тривалий час виплачував заробітну плату неіснуючим співробітникам. Керівник, діючи в інтересах третіх осіб з метою їх незаконного збагачення, вносив до офіційних документів неправдиві відомості. У цілому він розтратив близько 500 тис. грн. бюджетних коштів, виділених для виплати заробітної плати співробітникам медичної установи", - йдеться в повідомленні.

В рамках кримінального провадження за клопотанням прокурора суд наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно підозрюваного.

Максимальна санкція інкримінованих екс-головлікарю статей передбачає 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА