08:14 09.02.2018

Кіберполіція в Києві викрила чоловіка на збуті даних фінансової компанії

2 хв читати
Кіберполіція в Києві викрила чоловіка на збуті даних фінансової компанії

У Києві кіберполіція виявила співробітника фінансової компанії, яка займалася збутом даних про клієнтів фірми, повідомляють в прес-службі департаменту кіберполіції в Національній поліції Києва.

"Працівники Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції спільно зі співробітниками Шевченківського управління поліції Києва виявили та припинили спробу продажу бази даних фірми. Інформацію намагався продати колишній співробітник фінансової установи", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, чоловік раніше працював у фінансовій компанії, яка надавала громадянам кредитні послуги. Під час перебування на посаді він, використовуючи уразливість системи, втрутився в базу даних і отримав доступ до списку клієнтів фірми. Далі зловмисник розмістив в мережі Інтернет оголошення про продаж цієї бази даних. Він запросив за неї $ 4 тис. доларів і вже мав намір продати інформацію представникам фірми-конкурента.

На етапі реалізації угоди з продажу інформації працівники кіберполіції викрили зловмисника. На місці у нього був вилучений комп'ютер, на якому знаходилася клієнтська база даних фінансової компанії.

У департаменті повідомляють, що триває досудове розслідування в рамках розпочатого кримінального провадження за ч.1 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією ...) КК України. Вилучену техніку направили на експертизу. За її результатами буде прийнято рішення про оголошення підозри зловмисникові.

У той же час фахівці відзначають, що в департамент систематично надходить інформація про різних суб'єктів господарювання і приватних осіб, які здійснюють накопичення персональної інформації, не маючи на те законних прав.

Також у кіберполіції відзначають, що зараз розпочато перевірку законності і дотримання відповідного порядку збору, зберігання і захисту персональних даних громадян України. У разі встановлення порушення певних вимог - до порушників застосовуватимуться заходи реагування відповідно до норм адміністративного та кримінального законодавства

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА