11:12 09.02.2018

Киянин сприяв незаконній легалізації в Україні п'ятьох громадян РФ, які перебували в розшуку

2 хв читати

Прокуратура Києва оголосила про підозру 40-річному киянину, який сприяв незаконній легалізації в Україні п'ятьох громадян РФ, котрі перебували в міжнародному розшуку.

"З’ясовано, що громадяни Російської Федерації, які перебували в міжнародному розшуку за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зверталися до зазначеного громадянина з метою отримання підроблених документів, які стали б підставою для отримання громадянства України, зокрема документів про нібито проживання на території України їхніх родичів", - повідомила прес-служба столичної прокуратури.

Зловмисник сприяв незаконній легалізації в Україні п'ятьох громадян РФ, які перебували в міжнародному розшуку. Серед них – екс-начальник управління організації матеріально-технічного забезпечення МВС Російської Федерації, помічник заступника глави МВС РФ та інші особи.

У прокуратурі описали злочинну схему. Вона полягала в тому, що після отримання українського громадянства громадяни РФ за сприяння підозрюваного укладали фіктивні шлюби з громадянками України. При цьому для прискорення процесу реєстрації шлюбу до територіальних відділів РАЦС надавали підроблені довідки про нібито вагітність цих жінок. Надалі протягом місяця шлюб розривався, а розшукувані особи залишалися на прізвищах фіктивних дружин.

"Зазначені дії практично унеможливлювали ідентифікацію цих осіб і надавали їм право вільно перетинати державний кордон", - зазначено в повідомленні.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ст. 358 (підробка документів) і ст. 332 (незаконне переправлення осіб через держкордон) Кримінального кодексу України.

Крім того, в рамках розслідування встановлено й доведено причетність до злочинної схеми співробітника структурного підрозділу Державної міграційної служби України, який сприяв незаконній легалізації розшукуваних осіб. Вироком суду посадовця визнано винним за ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 27 ст. 358 КК України.

Матеріали про можливу причетність до злочину інших службовців Державної міграційної служби України виділено в окреме кримінальне провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА