11:43 09.02.2018

Відпустка мера Одеси триває

3 хв читати
Відпустка мера Одеси триває

 В. о. мера Одеси Анатолій Орловський укотре продовжив відпустку міського голови Геннадія Труханова.

Цього разу, згідно з розпорядженням №178К від 8 лютого, на 3 календарні дні – з 9 по 11 лютого. У відпустці Г.Труханов перебуває без збереження заробітної плати.

Як повідомлялося, 5 лютого А.Орловський продовжував Г.Труханову відпустку на 4 календарні дні – з 5 по 8 лютого 2018 року.

29 січня А.Орловський підписав розпорядження про надання Г.Труханову відпустки за свій рахунок до 4 лютого 2018 року.

До цього 25 січня А.Орловський відправив Г.Труханова в закордонне відрядження з 26 по 28 січня у Давос (Швейцарська Конфедерація) для участі в презентації "Український Дім" на Всесвітньому економічному форумі.

19 січня А.Орловський продовжив відпустку Г.Труханову на три дні - з 19 до 22 січня, тому що він не зміг прилетіти в Одесу через негоду.

При цьому з 22 січня, згідно з іншим розпорядженням А.Орловського, Г.Труханов вирушив у відрядження до Афін (Греція). Мета відрядження – "проведення робочих переговорів щодо розвитку співробітництва".

16 січня 2018 року екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що Г.Труханов може не повернутися з відпустки, в яку він пішов 27 грудня 2017 року. На думку Е.Гурвица, це пов'язано із завершенням розслідувань у справах про Одеський аеропорт та адмінкорпус заводу "Краян", куди мерія має намір перевести працівників з центру.

Г.Труханов пішов у відпустку 27 грудня 2017 року на 22 календарні дні - до 18 січня. В. о. мера на цей період був перший заступник Одеського міського голови А.Орловський.

У 2017 році Г.Труханов сім разів ішов у відпустку, зокрема скориставшись правом узяти відпустку "за свій рахунок".

Наприкінці жовтня 2017 року Е.Гурвіц уже прогнозував зміну влади і позачергові вибори в Одесі найближчим часом.

12 січня 2018 року Генеральна прокуратура України спільно з НАБУ повідомила про підозру депутату Одеської облради та його спільнику за пропозицію дати хабар у розмірі $500 тис. працівнику НАБУ. За інформацією правоохоронців, депутат облради мав намір дати хабар представнику НАБУ за зняття арешту з рахунків суб'єкта госпдіяльності (бенефіціаром якого є депутат Одеської облради) в сумі 185 млн грн та уникнення конфіскації заарештованих коштів.

У свою чергу в НАБУ уточнили, що хабар співробітнику НАБУ пропонувався в обмін на зняття арешту з рахунків ТОВ, задіяного, за даними слідства, в корупційній схемі із заволодінням коштами бюджету міста Одеса. "Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами... Нагадуємо, згадана будівля у складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року була продана за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія вже за 185 млн грн", - йшлося в повідомленні Бюро.

При цьому депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко, якого ЗМІ назвали підозрюваним у пропозиції $500 тис. співробітнику НАБУ, заперечує звинувачення та обіцяє незабаром добровільно прийти до антикорупційного відомства.

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Одеська міськрада викупила адміністративний корпус колишнього заводу "Краян" за 185 млн грн. До будівлі після ремонту планувалося перемістити всі структурні підрозділи мерії, які нині розкидані в різних частинах Одеси, що, на думку мерії, дасть змогу заощадити не менше ніж 15 млн грн на рік на оплаті комунальних послуг, а також вивільнить близько 20 тис. кв. м приміщень у центрі міста, які можуть бути продані або передані в оренду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА