14:12 09.02.2018

Найєм сумнівається в об'єктивності ДБР і заявляє про політичну ангажованість бюро

2 хв читати
Найєм сумнівається в об'єктивності ДБР і заявляє про політичну ангажованість бюро

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Мустафа Найєм вважає, що Державне бюро розслідувань політично ангажоване.

"Державне бюро розслідувань - цей орган став сьогодні політичним. Наскільки мені відомо, пан Труба (директор ДБР Роман Труба - ІФ) постійно консультується з представниками "Народного фронту", а саме з паном Пашинським (заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський - ІФ). Інший наш колега, пан Вінник (нардеп від фракції БПП Іван Вінник - ІФ) постійно консультує пана Трубу з політичних питань. З іншого боку працює наш колега, пан Грановський (нардеп від фракції "БПП" Олександр Грановський - ІФ)", - сказав М.Найєм з трибуни Верховної Ради у п'ятницю.

Він висловив занепокоєння тим, що ДБР іще не створено, а в ньому "вже виникли проблеми і щодо виконання повноважень, і щодо того, що воно буде об'єктивним".

Раніше М.Найєм у блозі на "Українській правді" написав, що ДБР на стадії запуску, й повноцінно у відомстві працюють три людини - директор бюро Р.Труба, його перший заступник Ольга Варченко та заступник Олександр Буряк, а штат відомства та керівники територіальних органів передбачається набрати найближчими місяцями. При цьому, за словами депутата, у відомстві "вже розпочалися внутрішні "розборки". У цьому контексті він згадав розміщений на сайті Кабінету Міністрів регламент реалізації повноважень директором ДБР.

"Судячи з тексту документа, у відомстві назріває конфлікт між главою відомства та його заступниками. Регламент безпосередньо порушує норми закону "Про Державне бюро розслідувань", надаючи керівнику відомства не передбачені законом повноваження і права. Я вже звернувся до міністра юстиції Павла Петренка з вимогою відмовити в реєстрації цього регламенту у зв'язку з численними порушеннями в його тексті закону України "Про Державне бюро розслідувань", - повідомляв М.Найєм.

Він зазначив, що загалом регламент дає главі ДБР не передбачені законом повноваження, значно скорочує права його заступників і відсторонює їх від прийняття великої кількості рішень, які потребують колективного узгодження.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 22 листопада 2017 року підписав указ про призначення Р.Труби директором ДБР.

Р.Труба сподівається, що ДБР почне повноцінно працювати з вересня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА