15:44 09.02.2018

"Укрзалізниця" спростовує перевезення військових вантажів із РФ до Придністров'я

2 хв читати
"Укрзалізниця" спростовує перевезення військових вантажів із РФ до Придністров'я

ПАТ "Укрзалізниця" спростовує інформацію про участь у перевезеннях вантажів військового призначення з Російської Федерації у Придністров'ї.

"За інформацією із автоматизованих систем ПАТ "Укрзалізниця" перевезення військових вантажів, зазначених у зверненні, з Російської Федерації до Придністров'я не здійснювалися", - йдеться у відповіді ПАТ на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, "Укрзалізниця" при перевезенні вантажів у міжнародному (експорт, імпорт і транзит) сполученні керується законодавством України та міжнародними нормативно-правовими документами. Перевезення вантажів здійснює відповідно до норм угод про міжнародне вантажне сполучення (СМГС) і несе відповідальність відповідно до їхніх вимог.

"Перевезення військових вантажів здійснюються з дозволу відповідних компетентних органів України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.11.2003 №1807, від 28.01.2004 № 86, зокрема, Держекспортконтролю та Експортно-технічного комітету. Транзитні перевезення військових вантажів та товарів подвійного призначення територією України виконуються виключно у разі отримання вантажовласником відповідних дозвільних документів, виданих компетентними органами України", - йдеться у відповіді.

Як повідомило ПАТ, після прибуття на прикордонну передавальну станцію таких вантажів, посадові особи митного органу перевіряють перевізні та товаросупровідні документи, на підставі яких визначають необхідність проведення державних видів контролю, а у разі потреби залучають підрозділи інших контролюючих органів і приймають рішення про допуск або заборону на пропуск товарів для їхнього транзитного переміщення територією України.

"ПАТ "Укрзалізниця" відповідно до законодавства, не має права відмовити в перевезеннях вантажів, здійснити перевірку наявного вантажу в вагонах, тощо. Повноваження з перевірки таких вантажів покладені на органи прикордонного і митного контролю" - констатували в "Укрзалізниці".

Там додали, що рішення і коментарі про розірвання будь-яких таких договорів не належить до компетенції ПАТ "Укрзалізниця".

Раніше на порталі azov.press з'явилася інформація про те, що в 2017 році Україна безперешкодно пропустила в Придністров'ї 131 вагон.

Автори матеріалу посилалися на Державний контракт № 646/ЕА/2016/ДГЗ/ щодо надання послуг із виконання військових перевезень в прямому міжнародному залізничному сполученні для потреб Міністерства оборони Російської Федерації в 2017 році "від 26 грудня 2016 р.

Україна у 2017 році нібито безперешкодно пропустила в Придністров'ї 131 вагон, а в 2018 році заплановано транзит ще 50 вагонів із майном Міноборони РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА