18:16 09.02.2018

У ситуації з готелем "Козацький" потрібно врахувати інтереси українських військовослужбовців - Гройсман

2 хв читати
У ситуації з готелем "Козацький" потрібно врахувати інтереси українських військовослужбовців - Гройсман

Виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо готелю "Козацький" (Київ) має враховувати інтереси українських військовослужбовців, які є її постояльцями, вважає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Я щиро поважаю інвестора (готелю "Козацький"- ІФ) з Ізраїлю, але в цьому питанні потрібно виходити з інтересів українців, які живуть у готельному комплексі "Козацький", а це - колишні військовослужбовці. Ми розуміємо і поважаємо рішення суду, але нам потрібно узгодити всі дії, щоб не постраждали звичайні українські громадяни", - сказав він під час години запитань до уряду на пленарному засіданні в п'ятницю.

Відповідаючи на запитання народного депутата Олега Мусія про виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо зазначеного об'єкта, В.Гройсман повідомив, що доручив міністру оборони знайти правове вирішення ситуації, що не позбавляло б права на житло громадян країни.

Як зазначив О.Мусій, через конфлікт навколо готелю, в якому задіяний ізраїльський інвестор, уряд Ізраїлю відкладає підписання договору про вільну торгівлю з Україною.

Як повідомлялося з посиланням на Генеральну прокуратуру України, між ДП "Готель "Козацький" та двома приватними структурами незаконно укладено тристоронній договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора без створення юридичної особи.

Надалі, за даними прокуратури, посадові особи цих товариств звернулися до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма і зобов'язали "Козацький" виплатити на їхню користь понад 13,5 млн грн, а також оформити право спільної часткової власності на будівлі готелю приблизною вартістю понад 60 млн грн. У повідомленні окремо зазначається, що будь-яке документальне підтвердження про ведення спільної діяльності було відсутнє.

Водночас за позовом військової прокуратури Центрального регіону України суди трьох інстанцій визнали недійсним договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора.

Тим часом посадові особи зазначених компаній звернулися до органів державної виконавчої служби з вимогою примусового виконання рішення іноземного суду, і, як повідомляє управління зі зв'язків із громадськістю Генпрокуратури, "наразі з держпідприємства в примусовому порядку незаконно стягнули грошові кошти в розмірі 386,3 тис. грн".

Державне підприємство "Готель "Козацький" перебуває під управлінням Міністерства оборони України. Розташоване на вул. Михайлівська, 1/3 біля майдану Незалежності в Києві.

Власником 100% ДП станом на лютий-2018 є Міноборони.

Статутний капітал становить 5,6 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА