08:49 10.02.2018

Суд заарештував екс-нардепа Шепелєва на два місяці

2 хв читати
Суд заарештував екс-нардепа Шепелєва на два місяці

Печерський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці колишньому народному депутату України Олександру Шепелєву, підозрюваному в державній зраді, повідомив "112.Украіна".

Таке рішення було прийнято на засіданні суду в ніч на суботу.

Постанова може бути оскаржена в Апеляційному суді протягом п'яти днів.

Стаття 111 Кримінального кодексу України щодо державної зради, інкримінована О.Шепелеву, не передбачає альтернативної можливості внесення застави.

Адвокати О.Шепелєва повідомили, що будуть подавати апеляцію.

Як повідомлялося, стосовно колишнього народного депутата України О.Шепелєва відкрито кілька кримінальних проваджень, розглянутих в різних районних судах Києва, в тому числі і про умисне вбивство, заявляє прокурор Руслан Кравченко.

"Відносно підозр і скоєнні злочинів. Є багато виробництв, які вже були в судах - Оболонському, Дарницькому - про розгляд і замовного вбивства, і про замах на вбивство ... У Оболонському районному суді розглядається по суті замовне вбивство", - розповів Р.Кравченко журналістам в п'ятницю в Києві.

Він зазначив, що Печерський районний суд Києва в п'ятницю не буде розглядати справу про замовне вбивство, яке вже знаходиться на розгляді в іншому суді, а розглядаються дві справи - щодо державної зради чиновника і про розкрадання їм державних коштів. "Розкрадання державного майна, легалізація цього майна, а також замовне викрадення автомобілів, службове підроблення, а також встановлені факти державної зради і роботи в рядах Федеральної служби безпеки (РФ - ІФ)", - розповів Р.Кравченко.

Колишній народний депутат України (V і VI скликань) О.Шепелєв був затриманий в березні 2015 року російськими правоохоронцями після того, як влітку 2014 року він втік з лікарні швидкої допомоги в Києві разом з охоронцем. Екс-нардеп був оголошений в міжнародний розшук правоохоронними органами України. Розшукуваний екс-депутат звинувачувався в Україні в розкраданні коштів "Родовід Банку" і замовленні кількох убивств, зокрема, банкіра Сергія Кириченка в 2003 році і полковника МВС Романа Єрохіна в 2006-му, а також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА