08:44 12.02.2018

США і Південна Корея домовилися про подальші дипломатичні кроки щодо Пхеньяна

2 хв читати
США і Південна Корея домовилися про подальші дипломатичні кроки щодо Пхеньяна

США і Південна Корея досягли домовленостей про умови, при яких обидві країн продовжать спільні дипломатичні зусилля щодо Північної Кореї, повідомило видання The Washington Post.

Воно зазначає, що спочатку це питання буде вирішуватися південнокорейською стороною, потім за певних умов можуть відбутися прямі переговори між Вашингтоном і Пхеньяном.

Газета пише, що домовленість про таку послідовність була досягнута між президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і віце-президентом США Майком Пенсом, який відвідав церемонію відкриття Олімпіади в південнокорейському Пхенчхані.

The Washington Post цитує М.Пенса, який заявив кореспонденту видання, що підхід США буде складатися в "максимальному тиску (на КНДР - ІФ) при одночасній залученості (в дипломатичний процес - ІФ)".

Проте, віце-президент підкреслив: "Кампанія з надання максимального тиску і його посилення буде продовжена. Але, якщо ви хочете говорити - давайте говорити".

Як наголошується в публікації, Мун Чже Ін запевнив М.Пенса, що він чітко роз'яснить Півночі, що та не повинна розраховувати на економічні та дипломатичні послаблення тільки завдяки переговорам, це можливо лише за умов обговорення конкретних кроків в напрямку денуклеаризації.

Як повідомлялося, молодша сестра лідера КНДР Кім Чен Ина, яка була присутня на церемонії відкриття південнокорейської Олімпіади, передала Мун Чже Іну запрошення відвідати КНДР. У зв'язку з цим міністерство Південної Кореї у справах національного об'єднання заявило в понеділок, що планує низку конкретних заходів в області підготовки зустрічі між Півднем і Північчю на вищому рівні.

Зокрема, передбачається, що сторони активізують програму возз'єднання сімей по обидва боки демаркаційної лінії, а також зроблять конкретні кроки в області зниження військової напруженості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА