20:50 12.02.2018

Передані на територію ОРДЛО особи, щодо яких немає вироку суду, будуть оголошені в розшук

2 хв читати
Передані на територію ОРДЛО особи, щодо яких немає вироку суду, будуть оголошені в розшук

Особи, які були передані на територію ОРДЛО під час звільнення українців, незаконно утримуваних бойовиками, будуть оголошені в розшук, якщо стосовно них не винесено вирок суду, повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

"Що стосується кримінальних проваджень, то всі ці особи відповідно до чинного кримінально-процесуального законодавства будуть оголошені в розшук і в разі появи їх на території України, вони будуть затримані і притягнуті до кримінальної відповідальності. Це максимум, що в даній ситуації я можу прокоментувати", - сказав Ю.Данильченко на брифінгу в понеділок.

Він не відповів на питання, скільки таких людей було передано з Харківської області, підкресливши, що прокуратура не є суб'єктом в процесі обміну. "Ми не є суб'єктом ні переговорів, ні безпосередньо виконання цієї процедури", - сказав Ю.Данильченко.

Як повідомлялося, 27 грудня 2017 року були звільнені 74 українця, яких незаконно утримували бойовики на території, тимчасово непідконтрольній українському уряду. На територію ОРДЛО передані 233 людини. Серед тих, кого передали на територію ОРДЛО, - антимайданівець Єгор Логвинов, обвинувачений у закликах до повалення влади (ч.2 ст.109 КК України) і організації та активній участі в масових заворушеннях під час захоплення Харківської облдержадміністрації в квітні 2014 року (ч.1 ст. 294 КК України), а також група "Харківських партизан", якій інкримінується обстріл військкомату і відділення "ПриватБанку" в Харкові. Справи щодо Є.Логвинова і групи "Харківських партизан" були передані до суду, але вироки по них ще не винесені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА