23:15 12.02.2018

У РФ визнали смерть ряду своїх громадян в Сирії 7 лютого

2 хв читати

Двоє росіян - козак Володимир Логінов і член опозиційної партії "Інша Росія" Кирило Ананьїв - загинули 7 лютого в Сирії, повідомили їхні соратники.

Логінов був сотником козацького хутора "Прегольскій", повідомив сайт Балтійського окремого козацького округу. "З великою скорботою козацтво Балтики повідомляє про загибель нашого брата Володимира Логінова, сотника козачого хутора" Прегольскій ". Він загинув в нерівному бою 7 лютого 2018 року в районі сирійського Дейр-ез-Зора", - йдеться в повідомленні.

Логінов служив у Збройних силах, потім в органах внутрішніх справ Калінінградській області, з 2010 працював в охоронних підприємствах, зазначається в повідомленні.

Один з керівників партії "Інша Росія" (незареєстрована партія лівого спрямування) Олександр Аверін повідомив в понеділок, що 7 лютого в Сирії загинув активіст партії Ананьєв. "Кирило загинув під Хішамом на березі Євфрату в результаті американського удару", - сказав Аверін. "Кирило Ананьїв - москвич, учасник багатьох протестних акцій, старий нацбол", - повідомив він.

Сайт газети "Ведомости" з посиланням на активістів Conflict Intelligence Team повідомив в понеділок, що в Сирії 7 лютого також загинули Олексій Ладигін з Рязані, Станіслав Матвєєв і Ігор Косотуров з азбесту Свердловської області. Їх загибель імовірно пов'язана з ударом американської коаліції під Дейр-ез-зором.

Минулого четверга центральне командування збройних сил США повідомило, що американська коаліція завдала удари після того, як штаб "сирійських демократичних сил" (SDF) зазнав нападу з боку проурядових сил Сирії. Деякі американські ЗМІ повідомляли, що під удар могли потрапити і громадяни Росії.

Військові з очолюваної США коаліції підтримували контакти з російською стороною до, під час і після ударів по проурядових сил в Сирії, заявила в минулий четвер представник Пентагону Дана Уайт. На питання, чи могли перебувати російські громадяни в рядах проурядових сирійських збройних формувань, які потрапили під удар, представник Пентагону відповіла: "У нас немає інформації про склад цих мужів, а я не буду займатися спекуляціями на цю тему".

8 лютого в Міноборони РФ заявили, що російських військовослужбовців в зоні удару американської коаліції не було. У міністерстві повідомили, що сирійські ополченці, що потрапили під удар американської коаліції, не погодили свою операцію з російськими військовими. "Причиною інциденту стали неузгоджені з командуванням російської оперативної групи в населеному пункті Сальхов розвідувально-пошукові дії сирійських ополченців", - йдеться в повідомленні російського військового відомства.

У ньому наголошується, що в результаті обстрілу було поранено 25 сирійських ополченців. "Російських військовослужбовців в даному районі сирійської провінції Дейр-ез-Зор немає", - заявили в Міноборони РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА