07:52 13.02.2018

Україна допомагатиме голодуючим країнам Африки та Азії на знак пам'яті про Голодомор

1 хв читати
Україна допомагатиме голодуючим країнам Африки та Азії на знак пам'яті про Голодомор

На 10-му засіданні Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями було прийнято рішення продовжувати вживати заходів на знак пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"Громадська рада з питань співпраці з релігійними організаціями сприятиме пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр., звільнення українських політичних в'язнів і буде підтримувати розвиток військового капеланства", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в понеділок.

Рада підтримала ініціативу секретаря Синоду єпископів УГКЦ Богдана Дзюраха провести акцію з надання символічної допомоги країнам Африки та Азії, які найбільше страждають від голоду. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Переживши трагедію умисного знищення українського селянства, коли тоталітарний режим нав'язав світу замовчування фактів масового знищення голодом, Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору, надаючи допомогу населенню інших країн, які страждають від голоду", сказано в повідомленні.

Також члени ради вживатимуть подальших заходів, які б сприяли звільненню громадян України, незаконно утримуваних російською владою в РФ і в АР Крим, а також доведення до міжнародної спільноти фактів переслідувань віруючих на тимчасово непідконтрольних українській владі окремих районах Донецької і Луганської областей.

Окрім того МЗС висловив підтримку представленому в. Любомиром Яворським (УГКЦ) проекту з розвитку військового капеланства в Україні і готовність сприяти законодавчому нормуванню капеланського служіння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА