09:51 13.02.2018

Розслідування справ проти Саакашвілі в Україні триватиме

1 хв читати
Розслідування справ проти Саакашвілі в Україні триватиме

Розслідування кримінальних проваджень стосовно лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, відкритих в Україні, триватиме і після його реадмісії, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Кримінальні провадження не закриваються, їх розслідуватимуть далі", - сказала Л.Сарган агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За її словами, у Генпрокуратури є механізми, як "розслідувати, збирати докази і забезпечити право Саакашвілі на захист через міжнародну допомогу".

Як повідомлялося, М.Саакашвілі 12 лютого затримали в Києві та повернули до Польщі за процедурою реадмісії.

У грудні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні, та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком.

Наприкінці січня 2018 року Ю.Луценко підтвердив інформацію про встановлення експертизою достовірності голосів на оприлюднених раніше записах переговорів М.Саакашвілі з С.Курченком.

Екс-президента Грузії підозрюють у замаху на злочин, вчинений групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією; у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їхньої злочинної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА