11:34 13.02.2018

У Києві 18-20 лютого вшанують пам'ять героїв Небесної Сотні

2 хв читати
У Києві 18-20 лютого вшанують пам'ять героїв Небесної Сотні

 У Києві 18-20 лютого відбудуться "Дні пам'яті героїв Небесної Сотні", а також "Триденна пелюсткова хода".

Як розповів на брифінгу у вівторок в Києві організатор "пелюсткової ходи" Сергій Сучок, 18 лютого, о 14:00 заплановано проведення відкритого мікрофона біля стели на майдані Незалежності, потім буде вистава "Майдан - колиска нового людства".

Після цих заходів від майдану Незалежності по вулиці Інститутській до Маріїнського парку і через вулицю Грушевського назад на Майдан Незалежності пройде "пелюсткове хід".

19 лютого о 19:00 буде продовження ходи, але вже за іншим маршрутом: від майдану Незалежності через Європейську площу на вулицю Грушевського до Українського дому і назад, до Будинку профспілок.

20 лютого з 19:00 буде проходити завершальний етап ходи: від майдану Незалежності через Центральний універмаг до Михайлівського собору.

"На Майдані вже є виставка "Майдан - ландшафти пам'яті". Вона доповниться новою інсталяцією, яка розповість про процес, що зараз відбувається, - про збереження пам'яті про події на Майдані", - розповів на брифінгу директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло.

За його словами, нова інсталяція відкриється 15 лютого.

Крім того, в дні пам'яті героїв Небесної Сотні відбудуться ще 7 виставок на різних локаціях у Києві та регіонах.

І.Пошивайло зазначив, що також 20 лютого відбудеться освячення території, де буде споруджено Національний меморіальний комплекс героїв Небесної Сотні - музей Революції гідності.

За словами директора громадської організації "Народна філармонія" Руслани Лоцман, 20 лютого відбудеться концертний захід за участю безлічі артистів, які виступали на сцені під час Революції гідності. Серед запрошених учасників - міністр культури України Євген Нищук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА