11:48 13.02.2018

Адвокати Саакашвілі оскаржать у суді дії ДМС, Держприкордонслужби і МВС щодо видворення його з України

1 хв читати
Адвокати Саакашвілі оскаржать у суді дії ДМС, Держприкордонслужби і МВС щодо видворення його з України

Адвокати екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" М.Саакашвілі подадуть до Окружного адміністративного суду Києва позов до Державної міграційної служби України, Державної прикордонної служби та МВС України через видворення політика з країни.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Руслан Чорнолуцький, М.Саакашвілі і його адвокати просять суд визнати незаконними дії зазначених державних органів від 12 лютого 2018 року щодо виконання "рішення компетентного органу про повернення Саакашвілі в країну попереднього перебування".

Позивач також просить Окружний суд зобов'язати відповідний структурний підрозділ ДМС України скасувати рішення, на підставі якого М.Саакашвілі був видворений з України.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі 12 лютого був затриманий в Києві і повернутий до Польщі за процедурою реадмісії. Як повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян, М.Саакашвілі повернули "в країну попереднього перебування", тобто до Польщі.

Прикордонна служба Польщі поінформувала, що М.Саакашвілі прийнятий на території Польщі на підставі заяви Державної міграційної служби України про реадмісію. У відомстві зазначили, що, беручи до уваги той факт, що М.Саакашвілі є чоловіком громадянки держави-члена Європейського Союзу, "прохання української сторони було сприйнято позитивно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА