12:20 13.02.2018

40% українців готові до участі в акціях соціального протесту

2 хв читати
40% українців готові до участі в акціях соціального протесту

Менше половини дорослого населення України висловило готовність до участі в акціях соціального протесту. При цьому більшість із них має намір брати участь у таких видах акцій, як виборча кампанія і збір підписів під колективними зверненнями, про що свідчать дані грудневого опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), оприлюднені у вівторок.

Згідно з результатами соцдослідження, в акціях протесту готові брати участь 40% дорослих жителів України. У порівнянні з попередніми роками рівень готовності до участі в таких акціях виріс з 43% в грудні 2014 року до 49% в грудні 2016 року, а потім знизився до 40% в грудні 2017 року.

Зросла частка тих, хто говорить про неготовність брати участь в будь-яких акціях масового протесту: з 46% в 2016 році до 53% в 2017 році.

Найбільша кількість людей, як і раніше, готова вдатися до таких форм соціального протесту, як участь у виборчій кампанії (28,9%), збір підписів під колективними зверненнями (16,5%), санкціоновані мітинги і демонстрації (9,6%). Від 2% до 3% респондентів відзначали, що готові взяти участь у страйку, бойкот, пікетування державних установ, несанкціонованих мітингах і демонстраціях. Про готовність брати участь в захопленні будівель і голодування заявили по 0,7% респондентів. Ідею створення збройних формувань підтримали 0,6% опитаних.

У регіональному розрізі картина така: рівень готовності до участі в акціях протесту загалом відносно нижче в Західному регіоні (35%) порівняно з іншими. Жителі Південного регіону значно частіше, ніж інші, готові брати участь в зборі підписів під колективними зверненнями, а жителі Центрального регіону менше готові до участі в страйках порівняно з жителями Західного і Південного регіонів.

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки з 1 до 14 грудня 2017 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах всіх областей України (крім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, контрольованих України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА