13:08 13.02.2018

На реконструкцію олімпійського центру "Конча-Заспа" необхідно 830 млн грн і 5 років

2 хв читати

Генеральний директор державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа" Андрій Крилюк заявляє, що на реконструкцію бази центру з будівництвом нових спортивних споруд необхідно 830 млн гривень протягом п’яти років.

На прес-конференції у вівторок він розповів, що в 2017 році було проведено тендерні процедури для закупівлі товарів і послуг на 16 млн грн. За результатами тендерів було здійснено ремонт саун, реконструйовано низку приміщень і системи відеоспостереження. Також було закуплено обладнання на суму близько 5 млн грн.

Водночас, за його словами, необхідно і надалі здійснювати реконструкцію центру. "На будівництво ігрового залу потрібно 134 млн грн, на спальний корпус - 178 млн грн, на басейн - 518 млн грн", - сказав А.Крилюк, зауваживши, що на будівництво цих об'єктів необхідно близько п’яти років.

"Насамперед необхідно здійснити реконструкцію ігрового залу", - сказав заступник генерального директора ОНСЦ "Конча-Заспа" Тарас Глущук.

Також буде побудовано спальний корпус для спортсменів, який буде повністю адаптований для паралімпійців.

Згідно із затвердженим проектом реконструкції також передбачено спорудження нового плавального комплексу олімпійського класу із 79 метровим басейном.

Крім того, за словами міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, в 2018 році буде виділено 50 млн грн на будівництво біатлонної траси в гірськолижному курорті Буковель.

У державному бюджеті на 2018 рік на розвиток фізичної культури, спорту вищих досягнень і резервного спорту передбачено 1,5 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА