13:46 13.02.2018

На безпеку арсеналів і складів ЗСУ в 2018 році заплановано 500 млн грн

2 хв читати
На безпеку арсеналів і складів ЗСУ в 2018 році заплановано 500 млн грн

На програму із забезпечення підвищення живучості та вибухопожежної безпеки арсеналів, баз і складів в 2018 році передбачено 500 млн грн, заявляє начальник Центрального управління безпеки військової служби Збройних сил України полковник Микола Швець.

"На 2018 рік заплановано 500 млн грн", - сказав М.Швець на брифінгу у вівторок в Києві.

Він також повідомив, що загальний обсяг фінансування заходів живучості арсеналів, баз і складів нині становить близько 8 млрд грн на період до 2025 року.

Як зазначалося на брифінгу, загальна сума коштів, запланованих відповідно до програми живучості на період з 1995 до 2015 року становила 1 млрд 452 млн грн, але реальне фінансування почалося лише з 1999 року і до подій 2014 року його коливалася на рівні від 10% до 39%. Винятком став період 2005-2009 років, коли після подій у Новобогданівці (2004 рік) обсяг фінансування тримався на рівні 99% від запланованих сум.

За словами М.Швеця, в Генштабі ЗСУ з 2015 року був розроблений конструктивний план з охорони баз, складів і арсеналів і почалося реальне зосередження засобів навколо цієї діяльності. Саме з 2015 року почалися організаційні зміни і заходи щодо посилення охорони протиповітряної оборони.

"Це передбачало створення нових підрозділів, застосування в охоронних системах засобів протиповітряної оборони... навіть кінологів. Можна стверджувати, що система забезпечення живучості баз, складів і арсеналів поступово виходить на якісно інший рівень", - зазначив він.

М.Швець повідомив, що в 2017 році Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про збільшення фінансування за програмою живучості. Завдяки виділеному ресурсу і за рахунок резервного фонду в 2017 році обсяг фінансування був збільшений в кілька разів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА