18:48 13.02.2018

Наглядова рада "Укроборонпрому" завершує підбір кандидатур на посаду нового гендиректора держконцерну

3 хв читати
Наглядова рада "Укроборонпрому" завершує підбір кандидатур на посаду нового гендиректора держконцерну

Наглядова рада (НР) держконцерну "Укроборонпром" через відставку Романа Романова, який чолював держконцерн з липня 2014 року, готує для глави держави кадрові пропозиції щодо призначення нового генерального директора держконцерну, повідомляє у вівторок прес-служба "Укроборонпрому".

"У зв'язку з тим, що заяву від Р.Романова про звільнення було подано ще наприкінці минулого року, і вчора президент України підписав указ, наглядова рада держконцерну "Укроборонпром" завершує підбір кандидатур для призначення президентом України нового генерального директора", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, глава НР "Укроборонпрому" Михайло Згуровський подякував Р.Романову за внесок у позитивні трансформації оборонної промисловості України в тяжкі воєнні роки, зокрема й у забезпечення ритмічної роботи оборонних заводів, виконання державного оборонного замовлення, просування галузевої програми імпортозаміщення та цільових оборонних програм зі створення нових видів озброєнь.

"Без сумніву, Р.Романов отримає запрошення на роботу від низки вітчизняних і зарубіжних компаній", - зауважив М. Згуровський, уточнивши: продовження реформи галузі та забезпечення подальшого зростання концерну на основі принципів відкритості, ефективності та інноваційності залишається спільним завданням команди "Укроборонпрому".

За інформацією джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, у вівторок у Києві відулося засідання НР "Укроборонпрому", і кадрове питання було одним із питань порядку денного засідання. Джерело визнало некоректним озвучення можливих кандидатур наступника Р.Романова, нагадавши, що оборонний сектор, і ОПК зокрема, перебувають у підпорядкуванні президентської вертикалі, і це кадрове рішення є компетенцією глави держави.

Він припустив: "З огляду на значимість завдань із ефективного просування розпочатої реформи оборонної промисловості, масштабного переозброєння ЗСУ та розвитку системи ВТС, можна очікувати, що новий гендиректор буде вихідцем із корпоративного оборонного середовища".

Як повідомлялося, в понеділок президент Петро Порошенко своїм указом N26/2018 звільнив Р.Романова з посади гендиректора "Укроборонпрому" у зв'язку з поданим ним проханням про відставку. У своїй офіційній заяві він нагадав, що прийшов в "Укроборонпром" у 2014 році з бізнесу і віддав служінню країни і оборонній галузі 3,5 року.

Раніше, в грудні 2017 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціював звільнення Р.Романова за невиконання доручення уряду про погашення заборгованості із зарплати на "ДП "Миколаївський суднобудівний завод", що входить до держконцерну. Глава "Укроборонпрому" відмовився погасити заборгованість за рахунок коштів держконцерну, вважаючи таке рішення незаконним. У січні Кабінет Міністрів на своєму засіданні запропонував президенту звільнити Р.Романова і внести нову кандидатуру до оновленого складу Наглядової ради держконцерну.

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема й держкомпанія "Укспецекспорт" та її дочірні підприємства. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 року закону України, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК.

Згідно зі статутом держконцерну, його вищим органом управління є наглядова рада у складі п'яти суддів з повноваженнями строком на п'ять років, троє з яких призначаються президентом, двоє - уповноваженим органом управління (Міністерство економічного розвитку і торгівлі - ІФ).

На сьогоднішній день до складу НР "Укроборонпрому", входять: введений до складу Наглядової ради указом президента в січні ректор НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського", глава НР М. Згуровський, екс-головнокомандувач ВПС ЗСУ Ярослав Скалько, голова Держслужби Фінансового моніторингу Україна Ігор Черкаський, а також введений до НР урядом у січні закордонний радник держконцерну, екс-глава Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA, 2001-2009) Ентоні Тетер (Anthony Tether). Наразі у складі НР залишається вільною ще одна вакансія за квотою уряду.

За оцінками глави НР "Укроборонпрому" М.Згуровського, посилення взаємодії між оборонним виробництвом і наукою з орієнтиром на DARPA є одним із ключових напрямів реформи оборонної промисловості України і держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА