19:54 13.02.2018

НАБУ заочно повідомило Труханову про підозру у вчиненні злочину

4 хв читати
НАБУ заочно повідомило Труханову про підозру у вчиненні злочину

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у вівторок доправили до мерії Одеси повідомлення про підозру у вчиненні злочину мера міста Геннадія Труханова, повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК).

"Схоже, що скоро одесити побачать свого мера. Сьогодні детективи НАБУ доправили до мерії Одеси повідомлення про підозру Труханову. Нагадаємо, що одеський мер перебуває у відрядженні-відпустці з грудня минулого року", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці ЦПК в соцмережі Facebook у вівторок ввечері.

Подробиць в опублікованій інформації не наводиться.

Водночас інтернет-видання "Громадське ТБ" з посиланням на джерела в правоохоронних органах також підтверджує цю інформацію і додає, що, окрім повідомлення про підозру Г.Труханову, повідомлення про підозру також були заочно вручені й чотирьом його заступникам.

"За інформацією джерела, детективи НАБУ прийшли до міської ради Одеси і принесли п'ять повідомлень про підозру у справі щодо придбання будинків заводу Краян за 185 млн грн. Підозри планували вручити меру Одеси Геннадію Труханову, його заступнику Павлу Вугельману, директору департаменту комунальної власності Олексію Спектору, голові комісії міськради з питань комунальної власності Василю Шкрабаю і ще одному чиновнику мерії", - йдеться в замітці.

У ній також наголошується, що оскільки всі підозрювані зараз перебувають за межами України, то НАБУ оголосило їм підозри заочно. "Далі буде суд, запобіжний захід. Потім розшук державний, а потім - міжнародний", - сказав співрозмовник видання.

Як повідомлялося, у жовтні 2016 року Одеська міськрада викупила адміністративний корпус колишнього заводу "Краян" за 185 млн грн. До будівлі після ремонту планувалося перемістити всі структурні підрозділи мерії, які наразі розташовані в різних частинах Одеси. Це, на думку мерії, надать можливість заощадити не менше 15 млн грн на рік на оплату комунальних послуг, а також вивільнить близько 20 тис. кв. м приміщень у центрі міста, які можуть бути продані або передані в оренду.

Генеральна прокуратура України спільно з НАБУ 12 січня 2018 року повідомила про підозру депутату Одеської облради та його спільнику за пропозицію дати хабар у розмірі $500 тис. співробітникові НАБУ за зняття арешту з рахунків суб'єкта госпдіяльності (бенефіціаром якого є депутат Одеської облради) в сумі 185 млн грн і уникнути конфіскації арештованих коштів.

У свою чергу, у НАБУ уточнили, що хабар співробітнику НАБУ пропонувася в обмін на зняття арешту з рахунків ТОВ, задіяного, за даними слідства, в корупційній схемі із заволодінням коштів бюджету Одеси. "Йдеься про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами ... Нагадуємо, цю будівля в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства" Завод "Краян" на початку 2016 року було продано за 4 млн грн, а у вересні того ж року його придбала Одеська мерія вже за 185 млн грн", - зазначалося в повідомленні Бюро.

При цьому депутат Одеської облради Олег Бабенко, якого ЗМІ називали підозрюваним у наданні $500 тис. співробітникові НАБУ, заперечує обвинувачення і обіцяє незабаром добровільно прийти до антикорупційного відомства.

Г.Труханов пішов у відпустку 27 грудня 2017 року на 22 календарних дні - до 18 січня 2018 року. Відтоді в Одесі він не з'являвся.

В.о. мера був призначений перший заступник Одеського міського голови Анатолій Орловський, який кілька разів продовжував відпустку Г.Труханова, надавши йому, зокрема, можливість відпустки "за свій рахунок".

Крім того, кілька днів у січні Г.Труханов також провів у закордонних відрядженнях - в Афінах і Давосі, де налагоджував співпрацю і брав участь у презентації "Українського Дому" на Всесвітньому економічному форумі.

Станом на 12 лютого мера Одеси Геннадія Труханова як і раніше немає в місті. Як повідомила прес-служба Одеської міської ради в понеділок, Г.Труханов відбув у відрядження до Чехії. Відповідне розпорядження буде оприлюднено на офіційному сайті міста найближчим часом.

Екс-мер Одеси Едуард Гурвіц 16 січня заявив, що Г.Труханов може не повернутися з відпустки. На його думку, це пов'язано із завершенням розслідувань у справах про Одеський аеропорт і адмінкорпус заводу "Краян", куди мерія має намір перевести співробітників з центру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА