12:51 14.02.2018

Сотні воїнів-афганців із перших місяців російської агресії і досі захищають Україну в складі силових структур - Порошенко

2 хв читати

Бойовий досвід воїнів-афганців став у нагоді Збройним силам України і дуже потрібен Україні, заявляє глава Української держави Петро Порошенко.

"Бойовий досвід афганців став надзвичайно цінним для українського війська. Особливо в перші, найважчі місяці війни, захищаючи Україну від російської агресії і до сьогоднішнього дня сотні загартованих у бойових діях ветеранів перебувають на передньому краї боротьби з агресором, виконуючи завдання у складі Збройних сил, національної гвардії, Державної прикордонної служби, СБУ та інших силових структур", - сказав П.Порошенко на урочистих зборах, присвячених вшануванню учасників бойових дій на території інших держав, та у зв’язку з 29-ми роковинами виведення військ із республіки Афганістан в середу в Києві.

Він зазначив, що колишні воїни-афганці також беруть участь в загальнонаціональному волонтерському русі і продовжують залишатися надійними бойовими наставниками для молоді.

П.Порошенко нагадав, що 29 років тому закінчилася радянська окупація Афганістану і зазначив, що ця країна досі відчуває наслідки цього грубого радянського вторгнення.

"Після цього були російська агресія в Придністров'ї проти Молдови, події в Баку, агресія проти Грузії. Зараз - агресія проти України, події в Сирії ... У них - вся агресивна сутність колись радянської, а тепер - російської імперії", - висловив переконання П.Порошенко.

Він нагадав, що "пекло Афганістану" пройшли 160 тисяч українців.

"Майже кожен четвертий серед загиблих (серед лав радянських військ в Афганістані - ІФ) наш земляк. Понад 3300 осіб", - нагадав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА