13:13 14.02.2018

Пономарьов вважає лист Януковича до Путіна ключовим для легітимізації анексії Криму Росією

2 хв читати
Пономарьов вважає лист Януковича до Путіна ключовим для легітимізації анексії Криму Росією

 Лист екс-президента України Віктора Януковича президенту Росії Володимиру Путіну від 1 березня 2014 року із проханням використовувати Збройні сили РФ на території України був ключовим для легітимізації анексії Криму Росією, вважає екс-депутат Державної думи Російської Федерації Ілля Пономарьов.

"З моєї точки зору, це ключова річ, це спосіб легітимізувати військову агресію на території України, і головна правова основа, на підставі якої приймалося рішення про використання Збройних сил РФ на території України", - сказав він під час надання свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про держзраду В.Януковича.

І.Пономарьов вважає, що коли цього листа було зачитано 28 лютого на позачерговому засіданні Ради Федерації Федеральних зборів РФ його членом Андрієм Клішасом, він провів "вододіл". На його думку, прийняте Радфедом РФ на підставі цього листа рішення про надання дозволу на використання Збройних сил РФ в Україні вже подавалося як відповідь на звернення "президента "союзної" нам країни, як у нас це люблять говорити, "братнього народу", запобігти військовому перевороту і захистити громадян дружньої нам країни".

Екс-депутат Держдуми наголосив, що листа В.Януковича тоді не було продемонстровано у Раді Федерації. "Клішас говорив про якісь деталі, яких у підсумковій версії листа В.Януковича, яке продемонстрував Чуркін в ООН, не було. Я можу висловити припущення, що цей лист складали спільно з представниками РФ, але сказати це точно я не можу", - розповів він.

І.Пономарьов повідомив, що лист В.Януковича президенту РФ В.Путіну він побачив наприкінці березня - початку квітня 2014 року за допомогою свого друга, який працює в місії РФ при ООН.

"Мені його показали, сказали, що його офіційно передано до секретаріату ООН, поширили на засіданні Радбезу ООН. І мене зацікавило, що цей лист був не так на бланку зроблений, на ньому був підпис президента Януковича і від руки проставлено дату 1 березня 2014 року. Але інші офіційні документи, які я бачив, всі були з відповідними гербами, бланками, а цей лист було просто на аркуші паперу, і цим він відрізнявся", - звернув увагу свідок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА