13:22 14.02.2018

Прокуратура звинувачує у відмиванні 1,3 млрд грн екс-керівника фармзаводу в Борисполі

2 хв читати
Прокуратура звинувачує у відмиванні 1,3 млрд грн екс-керівника фармзаводу в Борисполі

 Прокуратура міста Києва 13 лютого оголосила підозру громадянину Республіки Казахстан Кеннету Алібеку в пособництві в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом організованою злочинною групою в особливо великих розмірах у процесі кредитування БТА Банком реконструкції фармацевтичного заводу "Макс-Велл" у Київській області.

Про це повідомляється в прес-релізі міжнародної юридичної фірми "Ілляшев і Партнери", що представляє інтереси БТА Банку.

Як зазначено в повідомленні, у разі визнання винним судом, К.Алібеку загрожує до 15 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна.

Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру в період з 2006 до 2010 року К.Алібек був засновником і керівником НВОКЦ "Макс-Велл" (нині - "Фармекс"), яке екс-власник казахстанського БТА Банку Мухтар Аблязов використовував для легалізації викрадених коштів. Олігарха, який обіймав свого часу посаду міністра енергетики Казахстану, звинувачують в його країні в розкраданні понад $7,5 млрд. Аналогічні претензії йому пред'явлені українською та російською владою, які інкримінують йому розтрати на суму понад $2,5 млрд.

З 2009 року правоохоронні органи Казахстану, України і Росії проводять розслідування щодо одного з найбільших банківських шахрайств у СНД, в якому було задіяно понад тисячу спеціально створених підставних компаній по всьому світу.

Раніше англійські суди визнали М.Аблязова шахраєм, зобов'язали повернути БТА Банку $4,3 млрд і засудили його до 22 місяців ув'язнення. Терміну М.Аблязов не відбув, сховавшись за підробленими документами у Франції, де його і заарештували влітку 2013 року. Його там 3,5 року утримували у в'язниці в очікуванні екстрадиції до України або Росії. У червні 2017 року М.Аблязова було заочно засуджено Спеціалізованим міжрайонним судом Алмати до 20 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За фактами незаконного виведення коштів та їх легалізації українська Нацполіція на початку 2017 року повідомила М.Аблязову про нову підозру, а українська Генеральна прокуратура звернулася до Франції з додатковим клопотанням про видачу М.Аблязова Україні для притягнення до кримінальної відповідальності за епізодом "Макс-Велл" ("Фармекс").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА