19:17 14.02.2018

Київ очікує другої хвилі звільнення утримуваних осіб незабаром

2 хв читати
Київ очікує другої хвилі звільнення утримуваних осіб незабаром

Українська сторона у Тристоронній контактній групі розраховує на те, що друга хвиля звільнення осіб, яких утримують в окремих районах Донецької та Луганської областей, відбудеться найближчим часом, повідомила прес-секретар другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Очікуємо, що друга хвиля звільнення утримуваних осіб відбудеться якнайшвидше. Українська сторона готова до компромісів заради того, щоб люди повернулися додому", - написала вона на сторінці у Facebook після засідання ТКГ у середу в Мінську.

У свою чергу представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко поінформувала про роботу підгрупи в Мінську. "Гуманітарна підгрупа, на жаль, завершилася безрезультатно через деструктивну позицію підконтрольних Кремлю представників ОРДЛО і їхніх кураторів з РФ. (...) Досі немає чіткої відповіді на українську пропозицію щодо списків заручників, натомість ОРДЛО намагається прив'язати звільнення заручників до питання амністії", - написала вона на сторінці у Facebook.

Крім того, за її словами, росіяни не погоджуються на створення механізму з пошуку зниклих безвісти за їх участю і участю Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

"Українська сторона ще раз повторила готовність до продовження процесу звільнення, ми також готові передати РФ засуджених за злочини перед Україною російських громадян в обмін на політв'язнів Кремля", - наголосила І.Геращенко.

Вона додала, що попри всі штучні перешкоди українська сторона продовжує працювати над питанням звільнення заручників, "вірю, що отримаємо результат".

Як повідомлялося, 27 грудня 2017 року були звільнені 74 незаконно утримувані українці. Стороні ОРДЛО передали 233 особи. Це найбільший обмін утримуваних осіб між сторонами з 2015 року.

Крім того, 24 січня 2018 року було звільнено військовослужбовця Романа Савкова, котрий перебував у заручниках у бойовиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА