18:47 14.02.2018

На Донбасі зростає кількість обстрілів з боку бойовиків, з РФ їм продовжує надходити озброєння

2 хв читати
На Донбасі зростає кількість обстрілів з боку бойовиків, з РФ їм продовжує надходити озброєння

Незважаючи на домовленості про "різдвяне перемир'я", українська сторона констатує зростання кількості обстрілів на сході України, зокрема з застосуванням мінометів, танків, артилерії, заборонених Мінськими угодами, повідомляє прес-секретар другого президента України, представника країни в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Ескалація стала можливою тому, що за час дії перемир'я РФ так і не застосувала свій вплив на незаконні збройні формування окремих районів Донецької та Луганської областей з метою припинення ведення вогню", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

Крім того, вона зазначила, що через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону тривають постачання зброї та боєприпасів. "НЗФ ОРДЛО продовжують розміщувати важке озброєння в населених пунктах, прикриваючись мирними жителями, зокрема в Донецьку та Горлівці. Українська сторона вкотре озвучила вимогу припинити постачання озброєнь і боєприпасів на не підконтрольну Україні частину Донбасу й вивести з території Донбасу зброю та російські військові формування", - написала прес-секретар Л.Кучми.

Також українська сторона наголосила на необхідності безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО включно із не підконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону, а також наполягає на виконанні меморандуму від 19 вересня 2014 року, що передбачає контроль України над м. Дебальцевим, демілітаризацію низки населених пунктів, створення безпекових зон уздовж неконтрольованої ділянки держкордону.

Укотре українська сторона і на рівні підгруп, і в ТКГ озвучила вимогу відкриття КПВВ "Золоте", а також вимагає гарантій безпеки для відновлення мобільного зв'язку на території ОРДО. "Необхідно полагодити 17 об'єктів, однак поки що жоден із приладів не полагоджено через відсутність режиму тиші", - написала Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА