19:20 14.02.2018

Ірина Геращенко про зустріч Фріша із Сурковим: Робота координаторів ОБСЄ має бути відкритою та об'єктивною

2 хв читати
Ірина Геращенко про зустріч Фріша із Сурковим: Робота координаторів ОБСЄ має бути відкритою та об'єктивною

Координатор гуманітарної підгрупи Контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі від Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Тоні Фріш не повідомив Тристоронній контактній групі про результати своєї зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, повідомляє представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Українські представники висловили нерозуміння у зв’язку з тим дивним фактом, що координатор ОБСЄ Т.Фріш, як з'ясувалося, в Москві зустрівся з радником президента Путіна В.Сурковим і не поінформував групу і ТКГ ні про сам факт зустрічі, ні про її результати", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в Facebook у середу за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

При цьому вона зазначила, що перед цим Т.Фріш категорично відмовився відвідати в Старобільському СІЗО російського військовослужбовця Віктора Агєєва, який воював у лавах бойовиків на Донбасі й був затриманий у 2017 році, пославшись на те, що це були б "політичні відвідини".

"Ми наполягаємо на об'єктивному та незалежному підході координаторів у їхній роботі, неприпустимості кулуарщини та вирішенні всіх питань у тристоронньому, а не у двосторонньому форматі: Україна-РФ-ОБСЄ", - наголосила І.Геращенко.

Також представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ повідомила, що під час засідання російська сторона не дала згоди на створення механізму з пошуку зниклих безвісти з їх участю і з участю Міжнародного комітету Червоного Хреста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА