19:23 14.02.2018

Оболонський суд переніс розгляд обрання запобіжного заходу Шепелеву у справі про вбивство на 22 лютого

2 хв читати
Оболонський суд переніс розгляд обрання запобіжного заходу Шепелеву у справі про вбивство на 22 лютого

Оболонський районний суд Києва переніс на 22 лютого розгляд питання про обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату України Олександру Шепелеву в рамках справи за обвинуваченням його в убивстві.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі суду, засідання перенесли, оскільки сторона захисту клопотала про розгляд цього питання судом присяжних, на формування якого потрібен час. Таким чином, суд узяв час до 22 лютого, щоб було сформовано колегію з двох суддів і трьох присяжних.

При цьому, як відомо, 10 лютого Печерський районний суд обрав О.Шепелеву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці. Адвокати О.Шепелева повідомили, що подаватимуть апеляцію.

Як повідомлялося, колишнього народного депутата України (V і VI скликань) О.Шепелева затримали в березні 2015 року російські правоохоронці після того, як улітку 2014 року він втік із лікарні швидкої допомоги в Києві разом з охоронцем. Правоохоронні органи України оголосили екс-нардепа в міжнародний розшук. Розшукуваного екс-депутата обвинувачували в Україні в розкраданні коштів Родовід Банку та замовленні кількох убивств, зокрема банкіра Сергія Кириченка в 2003 році та полковника МВС Романа Єрохіна в 2006-му, а також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

21 березня 2015 року російський суд ухвалив постанову про екстрадицію О.Шепелева, але екс-нардеп увесь цей час залишався в РФ. 8 серпня екс-голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький повідомив про звільнення О.Шепелева з російського СІЗО і звинуватив Генпрокуратуру та Мін’юст України у бездіяльності в питанні екстрадиції екс-нардепа в Україну. РФ відмовила Україні у видачі О.Шепелева.

У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно О.Шепелева зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 лютого 2017 року працівники СБУ затримали О.Шепелева, при ньому виявлено "посвідчення", видане т. зв. "міністерством державної безпеки Донецької народної республіки" на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

9 лютого екс-нардепа доправили у супроводі адвоката до будівлі Печерського райсуду, на обличчі у нього гематоми і синці, сам він стверджує, що у нього зламана щелепа і йому складно говорити.

О.Шепелев - член фракції "Блок Юлії Тимошенко" (2007-2010 рр.), член фракції Партії регіонів (2010 р.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА