20:57 14.02.2018

Олександр Янукович подасть до суду на екс-депутата Держдуми РФ Пономарьова

3 хв читати
Олександр Янукович подасть до суду на екс-депутата Держдуми РФ Пономарьова

Свідок у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича - екс-депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов - на засіданні Оболонського районного суду Києва дав неправдиві свідчення стосовно сина В.Януковича Олександра, його адвокати мають намір подати до суду на І.Пономарьова.

"14 лютого 2018 року під час допиту в Оболонському районному суді Києва свідок екс-депутат Державної думи РФ І.Пономарьов дав під присягою неправдиві свідчення. Зокрема, відвертою брехнею є заява І.Пономарьова про те, що нібито у 2013 році Олександр Янукович вів переговори з керівництвом Російської Федерації про продаж українських облігацій зовнішньої позики та після цього нібито отримав $1 млрд як підкуп за відмову президента України В.Януковича підписати Угоду про асоціацію з ЄС", - написав прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир на сторінці у Facebook.

Він висловив припущення, що такі свідчення свідок І.Пономарьов дав "за завданням Генеральної прокуратури України як "плату" за можливість перебування і сприяння з боку влади у веденні бізнесу в Україні".

"З метою підтвердження брехливості показань свідка І.Пономарьова та притягнення його до кримінальної відповідальності за надання завідомо неправдивих показань найближчим часом адвокати Олександра Януковича ініціюють подання позову про захист честі та гідності, а також буде подано заяву про скоєння кримінального злочину", - повідомив Ю.Кірасир.

Раніше в середу під час надання свідчень в Оболонському райсуді Києва у справі про держзраду екс-президента В.Януковича екс-депутат Держдуми РФ І.Пономароьов сказав, що головним перемовником під час досягнення домовленостей про надання Російською Федерацією Україні позик у розмірі $3 млрд в грудні 2013 року був О.Янукович.

"На вересень 2013 року було вироблено "нестандартну" схему надання Україні фінансової допомоги, пов'язану з державними облігаціями України. Росія взяла на себе зобов'язання купити певну кількість державних облігацій України, перший транш був запланований на 3 млрд доларів, а загалом обсяг фінансування мав становити 15 млрд доларів", - зазначив він.

Екс-депутат Держдуми стверджував, що представникам української еліти було запропоновано на вторинному ринку здійснити скуповування цих облігацій, щоб "після оголошення купівлі Росією облігацій вони підскочили в ціні, й у цих людей утворився б особистий прибуток".

"Це класична інсайдерська угода. Її суть полягала в тому, щоб не безпосередньо передавати гроші, а дати можливість певним особам, у цьому випадку синові тодішнього президента Олександру Януковичу, збагатитися за допомогою операцій на фондовому ринку. В Росії в цьому брав участь мінімум один великий інвестиційний фонд - Franklin Templeton. Також було проведено ще низку аналогічних угод, коли ці облігації купувалися з дисконтом, і які потім зростали в ціні", - розповів він.

Відповідаючи на запитання прокурора про те, чи підтверджує він озвучену ним під час допиту на досудовому слідстві інформацію про те, що О.Янукович отримав за цю угоду 1 млрд доларів, І.Пономарьов сказав: "Я підтверджую, що це підкуп безпосередньо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА