11:02 15.02.2018

Результати конкурсу "Музей Революції Гідності" будуть відомі у червні

2 хв читати
Результати конкурсу "Музей Революції Гідності" будуть відомі у червні

 У червні поточного року будуть відомі результати конкурсу "Музей Революції Гідності", а вже 20 лютого журі визначить переможця у номінації "Меморіал Героїв", повідомив президент України Петро Порошенко.

"20 лютого журі визначить проект-переможець у номінації "Меморіал Героїв", а в червні оголосить результати конкурсу "Музей Революції Гідності"", - сказав П.Порошенко під час презентації цих проектів у четвер у Києві.

Глава держави поінформував, що на конкурс надійшли понад 60 заявок із 12 країн світу та України, технічний комітет конкурсу відповідно до міжнародної практики відібрав 28 учасників у двох номінаціях.

"Сьогодні ми присутні на публічній презентації міжнародного відкритого архітектурного конкурсу на кращу пропозицію Меморіалу Героїв Небесної сотні. Виставка демонструє 9 високопрофесійних проектів, представлених тут анонімно", - сказав президент.

Він зазначив, що громадськість також може узяти участь в обговоренні.

П.Порошенко висловив сподівання, що авторитетний міжнародний конкурс визначить найбільш гідний і професійний проект, що врахує сутність подій, сучасні містобудівні тренди.

Глава держави відзначив роль учасників Революції Гідності, героїв Небесної Сотні в змінах, що відбуваються в країні накраще. "Наші герої Небесної сотні стали рушійною силою повернення України в сім'ю європейських народів... Без перебільшення можна сказати, що це саме завдяки їм 11 червня минулого року ми отримали безвізовий режим і ворота Європи відкрилися для українських громадян. Без перебільшення можна сказати, що це саме завдяки ним 1 вересня набула чинності ратифікована Угода про асоціацію. І я абсолютно переконаний, що саме завдяки їм у майбутньому Україна таки буде членом Європейського Союзу і членом НАТО", - зазначив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА