12:16 15.02.2018

"Укрзалізниця" планує підвищити пасажирські тарифи

1 хв читати
"Укрзалізниця" планує підвищити пасажирські тарифи

Кабінет Міністрів України, затвердивши фінансовий план ПАТ "Укрзалізниці" на засіданні 14 лютого, погодив підвищення тарифів на пасажирські перевезення поточного року на 25%, повідомив в. о. голови правління компанії Євген Кравцов.

"У фінальній версії фінплану було затверджено підвищення пасажирських тарифів двічі - на 12% з 1 квітня і 1 жовтня", - сказав Є.Кравцов журналістам у четвер під час інспекційної поїздки на будівництво Бескидського тунелю.

Стосовно вантажних тарифів він повідомив, що фінплан передбачає надходження від дерегуляції вагонної складової.

"Також ми ініціювали відмову від позакласних вантажів. Ми досить довго говорили, що потрібно проводити зближення класів, і спробуємо це зробити більш ударними темпами", - додав глава "Укрзалізниці".

Є.Кравцов зазначив, що за підсумками першого півріччя розраховує на перегляд фінансового плану в більший бік.

Раніше "Укрзалізниця" зазначала, що востаннє підвищувала тарифи на пасажирські перевезення ще у 2014 році.

Як повідомлялося, фінплан "Укрзалізниці" передбачає дохід 92,2 млрд грн і чистий прибуток 0,7 млрд грн. Компанія зазначала, що плани підвищення пасажирських тарифів не стосувалися приміських перевезень, оскільки їх індексація потребує тривалого узгодження з облдержадміністраціями, які неохоче йдуть назустріч у цьому питанні.

ПАТ "Укрзалізниця" є основним перевізником вантажів і пасажирів, перевозить 82,4% від загального вантажопотоку і 33,4% пасажиропотоку в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА