16:13 15.02.2018

Турчинов: Наришкін у телефонній розмові після втечі Януковича говорив, що РФ знайде політичні підстави для введення військ

2 хв читати

Глава Державної думи РФ Сергій Наришкін у телефонній розмові з в. о. президента України Олександром Турчиновим після втечі екс-президента (2010-2014 рр.) Віктора Януковича погрожував знищити нову владу і натякав на листа екс-президента з проханням ввести війська в Україну.

"Під час засідання Ради національної безпеки і оборони мені повідомили, що телефонує глава російської Держдуми Наришкін. Я переговорив із паном Наришкіним. Пан Наришкін повідомив, що РФ визнає мене лише як легітимного голову Верховної Ради. Але РФ принципово не визнає моїх повноважень як виконувача обов’язків президента. Вони вважають, що ми силою захопили владу", - сказав О.Турчинов у суді в Києві в четвер, виступаючи свідком у справі про державну зраду В.Януковича.

За його словами, керівництво РФ вустами С.Наришкіна заявило, що легітимним президентом вони вважають В.Януковича, і саме від нього готові сприймати будь-яку інформацію і через нього мати зв'язок з Україною.

"Водночас Наришкін, я так розумію, за дорученням Путіна, почав погрожувати, що у разі якщо загинуть російськомовні люди, російські громадяни, російські військові, у них є потенціал, який здатний знищити і нову українську владу. Фактично йшлося про вторгнення з боку Російської Федерації", - розповів О.Турчинов.

При цьому він зазначив, що у відповідь сказав С.Наришкіну про порушення Росією міжнародних договорів і що РФ не має ні юридичних, ні політичних підстав для перебування російських військових на території України.

"На що пан Наришкін відповів, що будуть і політичні, і юридичні підстави. Він мав на увазі, що наступного дня парламент Росії ухвалив рішення про дозвіл Путіну вводити війська в Україну. А політичними підставами, на які натякав пан Наришкін, було, безумовно, звернення Януковича щодо введення таких військ", - розповів секретар РНБО.

"Під час розмови в ООН із питання агресії РФ в Україні у російської сторони не було жодних аргументів, якими вони могли б пояснити свою агресію й окупацію Автономної Республіки Крим. І єдиним аргументом, яким вони хотіли прикрити свою агресію, був лист Януковича, який тоді і продемонстрував представник РФ в ООН усьому світу", - додав О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА