19:13 15.02.2018

Турчинов заявив у суді, що не віддавав наказу збивати вертоліт з Януковичем 22 лютого

2 хв читати
Турчинов заявив у суді, що не віддавав наказу збивати вертоліт з Януковичем 22 лютого

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, в. о. президента України з 23 лютого по 7 червня 2014 року Олександр Турчинов заявляє, що не віддавав наказу збивати вертоліт, яким екс-президент Віктор Янукович вилетів 22 лютого з Харкова.

"Ні, таких наказів або розпоряджень я не віддавав", - сказав він, відповідаючи на відповідне запитання прокурора під час надання свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про держзраду В.Януковича.

О.Турчинов зазначив, що він не спілкувався з пілотом вертольота. "Тому пілот не може розповідати, ким я представлявся. Я спілкувався виключно з керівництвом Державної прикордонної служби України як народний депутат, голова Верховної Ради. Саме головою Верховної Ради я представлявся і ніяких додаткових повноважень на себе не брав", - пояснив він.

Секретар РНБО наголосив, що у випадку з вильотом В.Януковича і з Харкова, і з Донецька на літаку він доручав прикордонній службі, щоб не було "незаконного перетину державного кордону".

"Мені стало відомо, що Янукович хоче втекти до Російської Федерації і незаконно перетнути кордон. Нам не було достовірно відомо, хто ще перебуває у вертольоті, які документи і матеріали, і хто з осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів, перебуває в літаку. Саме тому я попросив прикордонну службу не дати можливість незаконно перетнути кордон вертольотам Януковича і рекомендувати їм здійснити посадку на території України", - пояснив він.

Відповідаючи на запитання адвокатів В.Януковича, що О.Турчинов начебто віддавав наказ затримати екс-президента на аеродромі "Бельбек", свідок сказав, що йому невідомо про такий наказ. "Тому що мені невідомо, що Янукович приземлявся на літаку на аеродромі "Бельбек". Нам стало відомо, що як тільки він (Янукович - ІФ) приземлився в районі Донецька, він зник у невідомому напрямку", - зазначив він.

О.Турчинов заявив, що не давав наказів ліквідувати, стріляти або робити щось, що загрожувало б життю В.Януковича. "Нехай хоч одна людина скаже, що я давав наказ щодо ліквідації Януковича. Такого не було і не могло бути", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА