20:18 15.02.2018

До поліції Києва доставили 36 активних учасників сутички поблизу суду, де обирали запобіжний захід Труханову

2 хв читати
До поліції Києва доставили 36 активних учасників сутички поблизу суду, де обирали запобіжний захід Труханову

Правоохоронці доставили до районного управління 36 активних учасників сутички біля будівлі Солом’янського райсуду Києва, де в четвер обирали запобіжний захід міському голові Одеси Геннадієві Труханову, серед них - людина, яка застосувала вогнепальну зброю і поранила поліцейського.

"Загалом в райуправління (поліції - ІФ) доставлено 36 осіб. Нині з ними проводяться першочергові слідчі дії, і діям кожного буде надано правову оцінку", - розповів начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко в четвер увечері.

За його словами, серед цих осіб ті з активістів, хто здійснював провокаційні дії стосовно поліцейських, які забезпечували правопорядок. При цьому А.Крищенко зазначив, що у цих громадян було вилучено ножі, телескопічні палиці, засоби для відстрілу гумових куль і димову гранату.

А.Крищенко також повідомив, що поранений у ноги з вогнепальної зброї поліцейський перебуває в лікарні, йому зробили операцію, нині його стан оцінюється як задовільний.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Чоловіка, що поранив поліцейського, затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Раніше повідомлялося, що внаслідок сутички біля будівлі Солом’янського районного суду Києва, де в четвер обирали запобіжний захід міському голові Одеси Г.Труханову, вогнепальні поранення отримав один правоохоронець, людину, що стріляла в нього, затримано. "Це сталося під час забезпечення правопорядку... Поліцейського із вогнепальними пораненнями ніг доставили в лікарню. Чоловіка, який стріляв, - до управління поліції", - йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Києва у Facebook.

Пізніше координатор загону Червоного Хреста повідомив, що під час сутички біля будівлі суду постраждали чотири людини: "Чотири людини: двоє з травмами голови, дівчина з травмою живота і поранений поліцейський". Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в київській поліції, нині вісьмох осіб доставляють в управління поліції. У затриманих вилучено ножі, палиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА